Pojmovanje homoseksualnosti

Šele pred nekaj več kot 30 let je minilo, odkar homoseksualnost ali usmerjenost k istemu spolu ni več pojmovana kot duševna in vedenjska motnja. Danes homoseksualnost razumemo kot povsem običajno spolno vedenje. Homoseksualni pari se ravno tako zaljubljajo, ljubkujejo in živjo skupaj kot heteroseksualni pari ter uživajo pestro spolno življenje, ki je prikazano tudi v videu.

Kaj barve izdajajo o vaši seksualni usmerjenosti?

16.02.2009 | Piše Max Modic

O barvni simboliki v homoseksualni subkulturi

 Vprašanje, kako seksajo homoseksualci, si v glavnem zastavljajo tisti, za katere je tudi heteroseksualna spolnost bolj ali manj španska vas. Homoseksualni spolni odnosi so še toliko večji tabu zato, ker odstopajo od predstav večine ljudi in ker gre za nekaj, na kar ta večina nima nobenega vpliva. In tisto, česar večina ne pozna ali ne razume, je zanjo že po definiciji nevarno. Gejevski barvni kod seksualne signalizacije je bojda nastal v izogib odvečnim vprašanjem in pojasnevanjem, pa tudi zato, da bi olajšal medsebojno komunikacijo bodisi v glasnih specializiranih klubih bodisi v »normalnem« okolju, kjer bi tradicionalna govorica telesa povzročila zgražanje ali nelagodje prisotnih. Signalizacija z barvnimi robčki je bila v gejevski skupnosti še posebej aktualna v sedemdesetih in osemdesetih, še zmeraj pa služi prebijanju ledu med istočutečimi neznanci. Po mnenju slovenskih insajderjev se pri nas tega ni posebej prakticiralo, ker se scena nikoli ni razvila do te mere, da bi imeli specializirane klube za orto gejevsko publiko. Razvila pa se ni zato, ker je Slovenija premajhna in zainteresirani so zahajali na 'kruzanje' v tujino.

 
Pravila igre so torej zelo preprosta. Robček točno določene barve, ki oglašuje vaše seksualne preference, zataknete v zadnji hlačni žep. To se v žargonu imenuje »flagging«, dobesedno mahanje z zastavo. Če robček nosite na svoji levi strani, s tem sporočate, da raje igrate aktivno oziroma dominantno vlogo. Če robček zataknete v desni žep, pomeni, da pri določeni spolni praksi bolj uživate v pasivni oziroma podrejeni vlogi. Primer: če vam iz levega žepa visi bel robček, sporočate, da uživate, ko partnerja zadovoljujete z roko; če vam robček gleda iz desnega žepa, pomeni, da uživate, če partner z roko zadovoljuje vas. Glede na razlago so v praksi možne in zaželjene tudi kombinacije različnih barvnih robčkov, na vprašanje, ali sistem barvne signalizacije deluje tudi pri navezovanju heteroseksualnih spolnih stikov, pa poznavalci odgovarjajo, da bi teoretično lahko deloval, vendar bomo v praksi hudičevo težko našli »normalno« žensko, ki bi bila pozorna na barvne robčke, viseče iz moških žepov, in bi se ji ob tem še ljubilo razmišljati o njihovi sporočilnosti.


Mavrica nekaterih najbolj razširjenih spolnih radosti pa gre takole: bela pomeni ročno stimulacija in samozadovoljevanje; svetlo rumena - lizanje anusa; rumena - vodni športe oziroma pissing; temno rdeča - fisting; svetlo modra – fafanje; temno modra – fuk; roza – spolni pripomočki; temno siva - lateks, guma, najlon; črna – sadomazohizem; mavrica - organizator oziroma udeleženec orgije. To pa še zdaleč niso vsi odtenki in vse variacije.To spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.


Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate z uporabo piškotkov

Razumem Nočem piškotkov

O piškotkih >>
Žal nam je, da nas zapuščate


Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne
Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.

Nazaj na spletno stran