Kako zmenkovati?

Kako uspešno izpeljati prvi zmenek?

17.04.2010 |

Kako na prvem zmenku igrati igro osvajanja, prepričevanja, laskanja in priti do končnega cilja?


Podarjena vrtnica vedno zadane v polno in omehča še tako hladno žensko.

Podarjena vrtnica vedno zadane v polno in omehča še tako hladno žensko.

V napad na prvem zmenku

 

Prav imate, prvi zmenek ni ravno najbolj prijetna zadeva. Prvi zmenek je živčna vojna, kjer se je treba boriti za teritorij in za zmago. Boj na vse ali nič, kjer zmaga tisti, ki ubere pravo taktiko. Ženske so čudna bitja. Če so fantje na prvem zmenku preveč pogumni, imajo v glavi, da jih zanima le seks. Če se držijo nazaj, pa podvomijo, da so jim sploh privlačne. Prav zato mora fant usekati nekje vmes. In to tako, da zvito preverja, kaj si lahko dovoli in kako daleč ga bo punca sploh spustila. Tako je, na prvem zmenku mejo ponavadi postavijo ženske. Fantje so tako ali tako vedno za in pač samo čakajo, kako daleč jim bo uspelo priti. Prvi zmenek je seveda odvisen tudi od tega, kako dobro se je par pred tem spoznal recimo po telefonu ali v pismih. Če gre za zmenek na slepo, pa je seveda glavni prvi vtis, od katerega je odvisno skoraj vse.

 Vse o iskanju novega partnerja in uspešnem zmenkovanju najdete v enciklopediji spolnosti

 

Neumna pravila nap prvem zmenku

 

Mnogi ljudje si za prvi zmenek postavijo pravila. Recimo tisto, da ne bodo šli dlje od poljuba. Ali pa tisto, da bodo igrali svoj karakter. Da ne bodo pokazali, kaj so v resnici. In da se bodo delali lepše kot so. Da bodo skrili vse napake in pač odigrali vlogo popolneža. To je lahko dobro, lahko pa je tudi zelo slabo, saj partner že na drugem zmenku recimo odkrije vaše laži. Isto velja za poljube. Eni jih čakajo brez težav, drugim pa se zdi neumno, da so jih sploh morali čakati in da nista vsega odigrali kemija ter spontanost. S tem, kaj se dovoli na prvem zmenku, imajo po večini spet težave le dekleta, ki se bojijo, da jih bodo moški vzeli za preveč lahek plen. Po drugi strani pa tudi nekateri moški ne marajo punc, ki vse dovolijo prehitro, saj to uniči čar in igro lovca ter plena. Najbolje bo, da boste izvedli mešanico srca in strasti, ki vas bo brez dvoma pripeljala do zmagovite kombinacije.

 

Nekatere moške moti, da se jim ženska preda prehitro.

Nekatere moške moti, da se jim ženska preda prehitro.

Lahko na prvem zmenku pokažeš, da si navdušen?

 

Ko je prvega zmenka konec in ko se domov recimo vračamo polni dobrih vtisov, seveda spet nastopijo težave. V glavah nosimo vprašanje, če lahko potencialnemu partnerju pokažemo, da nas je navdušil. Mu lahko pošljemo pet telefonskih sporočilc, kjer mu povemo, da smo se zaljubili, da nam je divje všeč in da komaj čakamo, da ga bomo spet videli? Je to pametno, ali s tem pravzaprav naredimo napako? Eni bodo rekli, da je to napaka, drugi pa bodo svetovali, da se je dobro prepustiti srcu in početi stvari, ki jih čutimo. Enim ženskam bo recimo prijalo, da jim bo fant takoj izlil ljubezen, druge pa bo to prestrašilo ter celo odvrnilo. Isto velja za fante. Enim bo fino, da se bodo počutili ljubljene že po treh urah, drugi pa se bodo vprašali, če jih morda že naslednji teden ne čaka poroka in otrok.

Lahko greš do konca na prvem zmenku?

 

Saj res, je na prvem zmenku dovoljeno seksati? Hm, čudno vprašanje, na katerega je zelo težko odgovoriti. Eni pravijo, da ja, drugi, da ne. Eni trdijo, da je to pametno, drugi, da je bolje počakati. Eni pač radi takoj ugotovijo, če jim oseba odgovarja tudi v postelji, drugi raje s tem počakajo in osebo spoznajo tudi drugače. Mnogi pari si prav na prvem zmenku zaželijo divjega seksa in to tudi izvedejo, mnogi drugi pa kljub želji raje počakajo in se odkrivajo počasi ter s polno mero romantike. Kaj je bolje in kaj slabše, je težko odgovoriti. Morda je vseeno bolje malce počakati in se prepričati, da gre zares. Da moški ne želi le seksa in da je pripravljen nanj zavoljo ljubezni tudi malce počakati. To je pravzaprav žensko orožje in dober test, ki je mogoč le na prvem zmenku.

Je dobro dati še eno možnost?

 

Kaj pa če gre vse narobe? Če je moški totalni kreten, ženska pa zelo čudno in tečno bitje? Je prvi zmenek dovolj, da se potegne zaključek ali je dobro dati še eno šanso. Popravni izpit, kjer se lahko pokaže nekaj čisto drugega. Mi pravimo, da ja. Da je drugi zmenek lahko veliko boljši od prvega, saj mine začetna trema, udeleženca pa se poznata vsaj malce bolje. Seveda je spet vse odvisno od dejstva, kako hudo je šlo narobe na prvem zmenku in kako močna je želja po popravnem izpitu. Povedano drugače, drugi zmenek je enako težak kot prvi, kar pomeni, da vas vse do desetega čakajo popolnoma iste težave.

 

Huh, da ne pozabimo, prave težave se pričnejo šele, ko se začne zaljubljenost. Šele takrat fant in punca namreč ugotovita, da je bil prvi zmenek v resnici le skrajno simpatična igra mačke in miši.

 Vse o iskanju novega partnerja in uspešnem zmenkovanju najdete v enciklopediji spolnosti

 

 To spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.


Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate z uporabo piškotkov

Razumem Nočem piškotkov

O piškotkih >>
Žal nam je, da nas zapuščate


Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne
Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.

Nazaj na spletno stran