Negativen odnos do spolnosti

Negativne spolne izkušnje v otroštvu vplivajo na sproščenost v spolnosti kasneje v življenju. Spolne zlorabe, posilstva ali pa negativni odnos družine do spolnosti opredeljujejo vaš odnos do spolnosti v odrasli dobi. Kako si lahko pomagate? Strokovnjak svetuje...

Naučite se doseči sproščen orgazem!

7.01.2009 | Sašo Stojanov

Ste vedeli, da je orgazem najpogosteje stanje napetosti in ne sproščenosti? Ali sploh znate doseči sproščen orgazem?

 


Optimalen orgazem je takrat, ko eden 'nastopa' v povsem aktivni vlogi, drugi pa pri tem le prejema užitke. (jlp)

Optimalen orgazem je takrat, ko eden 'nastopa' v povsem aktivni vlogi, drugi pa pri tem le prejema užitke. (jlp)

 

Sproščen orgazem je težje doseči

 

Prav veliko tehnik doseganja orgazma je zasnovanih z namenom, da bi povečale napetost. Po drugi strani pa to nikakor ni vesoljna resnica. Orgazem kot popolno sprostitev je precej težje doseči, predvsem, ker ga ni mogoče umetno spodbuditi, vendar pa je hkrati drugačen in – kadar ga doživimo – veličasten. So pa tudi ženske, pri katerih napetost po vsem telesu dejavno ovira popoln odziv.


Orgazem bi naj bi bil pravzaprav znak napetosti in ne sproščenosti


Znani so nam ideološki spisi o tem, ki na primer sklepajo, da orgazem kot napetost pomeni strah pred popolno sprostitvijo, prikriti sadizem in podobno. Neki avtor je mnenja, da kriki, grimase in krči kažejo strah in bolečino, ne pa ljubezni in užitka – bržkone se še ni videl, kako se ljubi, ali pa nikdar ni doživel burnega orgazma. Noben vzorec ne ustreza vsakomur.

 


Ženska splošna napetost bo nemara odločilno vplivala na to, ali orgazem sploh bo prisoten ali ne. (jlp)

Ženska splošna napetost bo nemara odločilno vplivala na to, ali orgazem sploh bo prisoten ali ne. (jlp)

 

Kako doseči sproščen orgazem?


V prizadevanju po docela sproščenem orgazmu je bodisi ali partner popolnoma pasiven, drugi pa solist, ali pa oba dosežeta stanje nenaprezanja, v katerem pride od povsem avtomatičnih gibov – pri ženski notranjih. Poskusite tako eno in drugo – v začetku se je laže učiti obeh načinov skupaj.Do sproščenega orgazma z metodo "manj aktivnega partnerja"


Verjetno je najlažja začetna metoda za manj aktivnega partnerja (to ponavadi, vendar ne vselej, pomeni tistega spodaj), da med navadnim koitusom skuša ustaviti vse gibe in popolnoma omlaheti ravno tedaj, ko se začne naraščanje k orgazmu (prej opozorite svojega partnerja).

 

Prepustiti se orgazmu bo izzvalo krik odrešitve. To pomeni, da bo v celoti plod partnerjevega truda. (jlp)

Prepustiti se orgazmu bo izzvalo krik odrešitve. To pomeni, da bo v celoti plod partnerjevega truda. (jlp)

 

Nemara boste odkrili, da pri prvih nekaj priložnostih že dejstvo, da poskušate, zbuja drugačno napetost, ampak po nekaj poskusih se večina zlahka stimuliranih ljudi lahko nauči, kako naj se prepustijo orgazmu, in odkrili bodo, da je občutek pri tem drugačen od enako prijetnega orgazma, ki ga izzoveš bodisi s poskušanjem ali pa s prizadevanjem in odlašanjem.
Dobro je vedeti, da vi izvabljate orgazem in partner se temu prepušča. Če vam to ne ustreza, se vrnite na pot k silovitemu orgazmu; popolnega zlitja ni mogoče priklicati na ukaz in običajen atletski seks je prav tako imeniten.To spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.


Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate z uporabo piškotkov

Razumem Nočem piškotkov

O piškotkih >>
Žal nam je, da nas zapuščate


Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne
Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.

Nazaj na spletno stran