Oblikovanje telesa

Nad celulit z domačimi oblogami!

10.12.2011 | Sanja Macur

Ste nesamozaveste, ker vas muči celulit? Preizkusite te domače recepte...

 

obloge proti celulitu

Bi rade uživale v zapeljivih kratkih oblekcah? Zakaj ne bi preizkusile domačih oblog? (Photoxpress)

 

Čas kratkih krilc, hlač in kopalk je sicer še daleč, vendar celulita, ki ste ga dolgo nabirale, ne boste mogle odpraviti kar čez noč. V precejšnji meri ga lahko ublažite, če boste glavnim sovražnikom celulita (torej zdravi prehrani, veliki količini vode, obilici aerobnega gibanja) pomagale še z domačimi proticelulitnimi oblogami.

Recept številka 1: Masaža s kavo

Kava je zaradi vsebnosti kofeina, ki vzpodbuja cirkulacijo, glavna sestavina anticelulitnih krem in preparatov. Kofein podpira razgradnjo maščobnih celic, ki povzročajo značilno pomarančasto kožo, ter spodbuja presnovo in limfni tok, kar zmanjšuje nabreklost kože. Kavo lahko v boju proti celulitu uporabite tako, da gelu za tuširanje (ki naj bo po možnosti piling gel proti celulitu) dodate ustrezno količino mlete kave in zmešate. Nato mešanico nanesite na prizadete predele in s krožnimi gibi te predele masirajte vsaj nekaj minut. Nato vse skupaj sperite z izmeničnimi curki vroče in mrzle vode. Še učinkoviteje bo, če boste masažo izvajale z masažno rokavico ali krtačo. Te lahko kupite v vsaki bolje založeni trgovini ali drogeriji.

 


masaža proti celulitu

Masaža vsekakor pomaga, saj pospeši krvni obtok in tako preprečuje kopičenje maščob.

Recept številka 2: Obloga s cimetom

Cimet pospešuje izločanje zaostalih, odpadnih produktov iz kože in podkožja ter tako zmanjšuje maščobne blazinice. Uporabite ga tako, da z mlekom za telo (najbolje bi bilo, da je tudi to proti celulitu) namažete stegna, nato pa na to kremo nanesete obilo cimeta. Nato stegna povijte s folijo za živila in pustite učinkovati pol ure. Nato folijo odstranite stegna pa sperite z izmeničnimi curki mrzle in vroče vode. Sicer boste dišale kot božično pecivo, ampak učinek je zagotovo vreden neželenih stranskih učinkov.

Recept številka 3: Napad z glino

Glini je eden najboljših razstrupljevalvcev telesa, saj veže nase odpadne snovi. Glini dodajte  toliko vode, da dobite gosto zmes. Vode in gline ne mešajte, ampak pustite, da jo glina vpije sama. Nato zmes nanesite na prizadete predele in vse skupaj povijte s folijo za živila, ki bo področje še dodatno segrela. Tako bo učinek večji. Po 15-ih minutah (in nikakor ne več) folijo odstranite in sperite glino najprej s toplo vodo, nato pa še izmenjavajte curke vroče in mrzle vode. Stegna nato grobo sfrotirajte, da pospešite pretok in jih namažite s kremo proti celulitu. 

Ob vseh teh oblogah ne pozabite na zdrav način življenja in vsakodnevno masažo prizadetih predelov, najbolje z masažno rokavico ali krtačo.To spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.


Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate z uporabo piškotkov

Razumem Nočem piškotkov

O piškotkih >>
Žal nam je, da nas zapuščate


Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne
Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.

Nazaj na spletno stran