Nosečnost

4 domača opravila, ki se jim v nosečnosti izogibajte

27.11.2010 | K. Ž.

Čeprav lahko nosečnica počne praktično vse popolnoma normalno, pa se mora vseeno izogibati določenim domačim opravilom.

 


nosečnost hišna opravila

Med nosečnostjo bodite previde pri opravljanju hišnih opravil (Photoxpress)

 

V času nosečnosti lahko počnete skorajda vse, vkolikor to ne škoduje vam ali vašemu otroku. Čemu vse se morate izogibati, bo najbolje vedel vaš ginekolog, ki spremlja vašo nosečnost, obstajajo pa nekatera domača opravila, ki se jim mora izogibati vsaka nosečnica.

1. Barvanje


Dolgotrajno izpostavljanje barvilom in lakom je lahko v času nosečnosti nevarno. Čeprav študije težave v nosečnosti povezujejo le z rednim in dolgotrajnim vdihavanjem barvil ali lakov, pa se raje izognite vsem opravilom, povezanim z uporabo hlapljivih lakov in barv. Če se že morate lotiti kakšnega domačega opravila, ki vključuje barvanje ali lakiranje, prostor obilno zračite, uporabljajte zaščitno masko in med opravilom pogosto odidite na svež zrak.

2. Odstranjevanj plesnobe


Plesen je lahko precej škodljiva za zarodek. Zato se ne zadržujte v prostorih, kjer je plesen, ravno tako naj odstranjevanje plesnobe s sten namesto vas opravi kdo drug.

3. Vrtnarjenje


Čeprav je vrtnarjenje lahko v nosečnosti koristno, saj lajša stres in pomirja, pa je uporaba pesticidov in sredstev za odstranjevanje škodljivcev odsvetovana. Če se temu nikakor ne morete ogniti, naj to namesto vas naredi kdo drug, vi pa se vrtu, kjer so bili uporabljeni pesticidi, izogibajte.

4. Čiščenje


Agresivna čistilna sredstva in belila so tudi sicer škodljiva tako za vas kot tudi za okolje, še posebej pa se jim izogibajte v času nosečnosti. Čistil ne mešajte med seboj, saj tako postanejo še bolj strupena, raje uporabljajte biološka čistila in doma pripravljena čistila. Če drugače ne gre, med čiščenjem poskrbite za ustrezno zračenje prostora in pogosto odidite na svež zrak.
To spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.


Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate z uporabo piškotkov

Razumem Nočem piškotkov

O piškotkih >>
Žal nam je, da nas zapuščate


Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne
Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.

Nazaj na spletno stran