Nosečnost

Najboljši položaji za seks med nosečnostjo

28.08.2011 |

Nosečnost je čas, ko žensko telo doživlja številne spremembe. Prav zato je za dober seks med nosečnostjo potrebna izvirnost in ideje, ki kljub trebuščku omogočajo perfektne orgazme in divje užitke.


seks med nosečnostjo

Med nosečnostjo pozabite na misijonarski položaj in se osredotočite tudi na draženje partnerkinih bradavičk. (PhotoXpress)

Najdite najbolj ugoden seksualni položaj

 

Nosečnost je čas, ko mora par eksperimentirati in iskati položaje, ki partnerki najbolj odgovarjajo glede na povečan trebušček in lego zarodka. Najbolje bo, da pozabite na misijonarski položaj, saj bo partnerjeva teža preveč neugodna za ženski nosečniški trebušček.

Predlagamo, da poskusite položaj, kjer bo ženska zgoraj, prav tako dober in priročen pa bo tako imenovani pasji položaj, kjer se bo tudi ženska počutila dovolj sproščeno. To še posebej velja za obdobje po prvih štirih mesecih nosečnosti, ko so telesne spremembe noseče ženske že dokaj opazne in bi jo standardni misijonarski položaj celo bolel in vzel ves užitek ter seveda orgazem.

Knjiga Idiot's Guide to Amazing Sex razlaga, da je večina žensk priznala, da jim najbolj odgovarja položaj zgoraj, ki omogoča tudi določanje tempa in globine penetracije partnerjevega penisa. Nekaj podobnega vam bo prinesel tudi seks od strani, še posebej, če se boste skrčile v položaj »žličke«, kar bo omogočilo nemoten in zares direkten prodor penisa v vaše mednožje.

Pasji položaj ne obremenjuje hrbtenice

 

Ko se moški namesti na kolena, ženska pa se pred njim nastavi na vseh štiri, se teža otroka v celoti prestavi v trebušni predel, kar pomeni, da ne obremenjuje hrbta, ki je med nosečnostjo obremenjen tudi zaradi povečanih prsi. Ta položaj omogoča tudi stimulacijo klitorisa, ženska pa doživi zares globoko in konkretno penetracijo, kjer je povečan nosečniški trebušček prav nič ne ovira.

Če se na noben način ne morete odpovedati misijonarskemu položaju, naj se ženska uleže na hrbet, vi pa se ji približajte postrani. Zaradi dviga svojih nog morda ne bo toliko zadovoljna, saj jo bo morda oviral trebuh, toda položaj je vseeno primeren za nosečnice, zato ga lahko brez skrbi preizkusite. Prej omenjena »žlička« je priporočljiva tudi zaradi tega, ker moški z lahkoto draži tudi partnerkine bradavičke, ki so v času nosečnosti še posebej občutljive.

Za piko na i lahko poskusite še položaj, kjer se s partnerjem gledate v oči, torej penetracijo v sedečem položaju, kjer partner sede med vaše noge. Seveda, če niste v previsokem mesecu nosečnosti in vas trebušček še ne ovira preveč. Ta položaj je prav tako odličen za stimulacijo prsi in bradavičk.

Veliko je odvisno tudi od partnerja

 

Nosečnost je čas, ko se vse spremeni, tudi telo, zato je nesmiselno pričakovati, da bo seks takšen kot je bil in da bo vse potekalo brez težav tudi v visokih mesecih nosečnosti. Zato čim prej pozitivno sprejmite spremembe na telesu vaše partnerke in ji vlivajte samozavest takrat, ko jo bo najbolj potrebovala.

Če vidite, da ji nek položaj, ki je bil vam od nekdaj zelo všeč, zdaj, ko je noseča, ne ugaja več, se ji prilagodite in seksajte na način, ki tudi njej prinaša užitke. Nikar ne vztrajajte pri misijonarskemu položaju, saj jo bodo zaradi vaše teže boleli trebuh in prsi. In ko smo že pri prsih, ponudite ji veliko oralne stimulacije bradavičk, da bo pripravljena na dojenje vašega otroka. Če ji ni do penetracije, izvajajte oralni seks, le pazite, da ji med lizanjem mednožje ne boste pihali v vagino, kar je v času nosečnosti še posebej sporno.

 

Kot lahko vidimo, je pri vsem ključna predvsem komunikacija - partnerja se morata tudi o spolnosti čim več pogovarjati, saj bosta le tako lahko polno izkoristila užitke, ki jih nudi dober seks. Preverite naše štiri namige, kako pripraviti moškega, da bo poslušal.To spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.


Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate z uporabo piškotkov

Razumem Nočem piškotkov

O piškotkih >>
Žal nam je, da nas zapuščate


Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne
Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.

Nazaj na spletno stran