Uporabnik
Geslo

Stalna prijava:
Forum » Ona » Nosečnost » Nosečnost pri 20-ih

Nosečnost pri 20-ih

Obdelujem...
Neocenjeno. Bodite prvi ocenjevalec!
Avtor Sporočilo
Datum objave: 4. mar 2010 22:45
kanta
Avtor teme
kanta
Datum prijave: 07.05.2008
Sporočil: 411
No po dolgem času spet mal pišem, pa vidim da ni pod temo nosečnost nobenega posta. Kaj a bi sam delal otroke imel jih pa ne bi?? icon_wink.gif

Uglavnem, stara sem 20 in si res želim otorka s 6 let starejšim fantom. Pa pustmo vse okoliščine, zanima me sam, če se vam zdi prehitro imet otroka pri 20-ih?
Ker velik mi jih reče, da mi bo žou če bi tok zgodej mela otroka, govorijo mi da naj uživam dokler lahko...men pa po glavi hodjo sam otročki! =)

Just write something... icon_wink.gif
Obdelujem...
Ocena: 2.0 od 5. Glasov: 1.
Datum objave: 4. mar 2010 23:46
LaraS.
LaraS.
Datum prijave: 20.04.2008
Sporočil: 395
KANTAAAAAAAA! Skoraj me je kap zadela, ko sem videla tvoj avatar! Ja, kje si pa bila? Si prišla nazaj prevzet prvo mesto na lestvici? icon_smile.gif icon_smile.gif Hec. Lepo te je spet "videt" icon_smile.gif

Hja, glede nosečnosti bi ti tko rekla. Če gre za tistega tipa, o katerem smo debatiral ves čas pred kakšnim letom, dvema, bi ti odsvetovala ta korak. Ali pa je kakšen nov na sceni?

Vse možnosti, da dosežeš in posežeš po čemerkoli v življenju, so v tvojih rokah (by Franc)
Obdelujem...
Neocenjeno. Bodite prvi ocenjevalec!
Datum objave: 5. mar 2010 06:54
krtačka
krtačka
Datum prijave: 03.08.2009
Sporočil: 269
Hej, Kantaicon_smile.gif

Uf, kako težko je iz postov razbrati starost, mislila sem, da si starejšaicon_smile.gif (samo kompliment, da odraslo deluješicon_wink.gif)

Ne vem, kako se razumeš s partnerjem, kar je pri stvari zelo pomembno.

Glede same starosti in otroka pa jaz mislim, da bi otroke definitivno morali imeti čimprej, najkasneje pri 24 ih letih. Da ima mamica še kaj življenjske moči in tudi, da ni pri 55 še vedno vsa zgarana "mama". Pa tudi bolj zdravo je, zate in za otroka.

Mislim, da je pri teh "zgodnjih" (to sploh ni zgodnje za nekatere kulture) nosečnostih edino ta problem, da je partnerski odnos toliko prej na preiskušnji - kar otrok definitivno je.
Tako da, če se ti zdi, da sta dovolj močna in da bosta skupaj naslednjih 20 let, izvoli. Ni pa pametno prehitevat, it narazen in vzgajati otroka brez očeta - se seveda tudi da, a to naj bo le po sili razmer!
Pa seveda neko finančno zmožnost morata imeti in varen domek...Štalca, pol pa kravca...
Obdelujem...
Ocena: 2.0 od 5. Glasov: 1.
Datum objave: 5. mar 2010 08:23
metulj9
metulj9
Datum prijave: 27.08.2008
Sporočil: 452
Kanta!!!!!!!!!
Si le prišla nazaj!!!

Kaj,če bi nam malo opisala,kak odnos sta vzpostavila s svojim partnerjem.So se razmere izboljšale?Vlada med vama kaj bolj romantično vzdušje?Si on želi otrok?Sta finančno preskrbljena?

Na podlagi vseh teh odgovorov,bi ti lažje odgovorila.

Lahko ti pa povem,da sem sama imela otroka na začetku dvajsetih.Lepo je biti mlada mamica.Lepo je imeti ob sebi partnerja,ki te ljubi in ti stoji ob strani.
Težko je pa potem,ko spoznaš,da s partnerjem nimaš več kaj skupnega in vajin odnos razpade!Težko je biti mlada mamica,sama z otrokom in ga vzgajati.

Zato ti toplo priporočam,da vredu premisliš,če si res želiš imeti s tem fantom dojenčka.Otrok ni igrača,ki jo postaviš v kot,ko se naveličaš igrati z njo!To je obveza za vso življenje!

Človeški duh se hrani z učenjem in razmišljanjem.
Obdelujem...
Ocena: 5.0 od 5. Glasov: 1.
Datum objave: 5. mar 2010 09:07
val105
val105
Datum prijave: 02.03.2010
Sporočil: 28
No glede na komentarje, ki jih berem tuki na forumu te dni od kar sem prijavljen opažam, tako po občutku, da ste punce od 10 - 15 let mlajše od mene.
Moje mnenje je, da ima v tem primeru edina prav metulj9, katera očitno ve kako je ko imaš otroka.
Absolutno se ne morem strinjat s LaroS, ki pravi, da imej otroka z novim tipom (če imaš novega), kolikor pa razumem LaroS, si ali si bla v zvezi z nekim drugim tipom, katera zveza ni ali ni bila ravno uspešna.
V kolikor si še vedno s tem tipom ali če imaš novega, v nobenem primeru NE IMEJ ŠE OTROKA in sicer v prvem primeru zato:
- ker bi ga imela le, da bi si mislila da boš s tem tipa obdržala;
v drugem primeru pa zato:
- KER SE ŠE NE POZNATA DOVOLJ IN STA SKUPI PREMAL ČASA.
Sploh pa kot je rekla metulj9, otrok ni igrača, ki se je lahko danes naveličaš in jo vržeš stran.
Prej kot sva imela midva otroka, sva kupila psa ter videla koliko dela je z njim in ali sva po tej izkušnji zmožna imet otroka, šele nato sva se odločila za tak korak.
No upam, da nisem bil predolg, sicer pa je to le moje mišljenje.
Kanta na konec koncev je pa tvoje življenje tvoja stvar in se boš morala itak sama odločit kaj je zate najboljše.
Upam, da boš imela srečno roko in da ti ne bo nikoli žal otem kako si se odločila. Srečno!
Obdelujem...
Ocena: 4.0 od 5. Glasov: 2.
Datum objave: 5. mar 2010 09:47
kanta
Avtor teme
kanta
Datum prijave: 07.05.2008
Sporočil: 411
No pa pejmo lepo po vrsti... icon_wink.gif
LaraS. - res me kar lep čas ni blo na forumu, a sm prou pogrešala tole vzdušje na forumu in vsestranske debate ki so super! =)
No na sceni no nobenega novega...torej ostajam z istim.

Krtačka - hvala za kompliment! icon_wink.gif
Glede starosti nosečnosti sem bila tudi jaz vedno za to, da se ima otroka do 25-ega leta. In še vedno sem tega mnenja in te želje.
Gre se predvsem za to, da si zadnje leto res MOČNO želim imet otroka! Tud ko sem fantu omenila, ni bil nič proti in je parkrat celo sam napeljal do tega, da sva sexala na polno! =)
In slučajno je naneslo še na to, da so iz družinskega in prijateljskega kroga noseče 4 punce...in sm res pol še bolj padla not v te dojenčke... =)
Finančna zmožnost je, čeprav trenutno še ni štalce, ker ni "nujno". Ponavadi je tko, ko se zanosi, se pa vse zrihta... =)

Metulj9 - ja najin odnos s fantom se je res izboljšal (kar se še meni sliši neverjetno!) in je končno tako kot bi moralo biti. Sicer to ne pomeni, da se ne skregava nikoli več in da nimava problemov... =)
Sem sama dojela par stvari ki sem jih narobe delala...mogoče je tukaj na forumu izzvenelo, kot da sem res popolna in da je samo fant en kreten! =)
No, končno sem našla sama sebe in se začela obnašat kot normalna ženska v zvezi.
Otroka si želiva oba, finančno pa sva tudi preskrbljena. Čeprav je fant še vedno mnenja, da naj zaključim šolanje in bo otrok še vedno dosti zgodaj prijokal! =)
Itak se z njemu strinjam, a želja vseeno ostaja... icon_wink.gif

Val105 - no kot si sedaj verjetno razbral iz mojega posta, imam torej še vedno fanta kot sem ga imela in s katerim zveza res ni bila najbolj uspešna.
Vseeno se ne strinjam glede izjave, da bi z otrokom hotela le obdržati partnerja.
Gre se za to, da sem res nora na otroke! =) In tako kot sem že napisala imam v zadnjem letu to željo po lastenem otroku neizmerno veliko! =) In res nima to nobene povezave s tem, da hočem partnerja privezati nase.

No hvala vsem za odgovore in super se mi zdi da smo spet na vezi! icon_wink.gif
Kiss's from KANTA!*** icon_wink.gif
Obdelujem...
Ocena: 3.5 od 5. Glasov: 2.
Datum objave: 5. mar 2010 09:56
sladki
sladki
Datum prijave: 12.12.2008
Sporočil: 62
biološko gledano je bolje imeti otroke prej kot kasneje.
psihološko gledano moraš biti pripravljen za to in dovolj zrel.
finančno gledano je bolje ne imeti otrok.

vaš sladki
Obdelujem...
Ocena: 4.3 od 5. Glasov: 6.
Datum objave: 5. mar 2010 09:59
kanta
Avtor teme
kanta
Datum prijave: 07.05.2008
Sporočil: 411
Sladki tole je ker res ja! Sam če bi vedno gledal kako bo, pa kako ne bo (finančno in drugače) potem bi zamudili življenje in pozabili živeti! icon_wink.gif
Obdelujem...
Ocena: 5.0 od 5. Glasov: 1.
Datum objave: 5. mar 2010 10:44
val105
val105
Datum prijave: 02.03.2010
Sporočil: 28
Ej sorry kanta, sam razmišlanje o tem da se vse zrihta medtem ko si noseča, je jalovo razmišljanje.
Upam, da boš upoštevala svojga tipa, ki pravi da prej končaj kar imaš v zvezi s šolanjem.
Razmišljanje v tej smeri "oh kako je super, ker so prijateljice al sorodnice vse noseče" v smislu zato si tudi jaz tega želim, je res neumno! Sorry.
Sej če so tvoji doma premožni al pa njegovi (mogoče on pri 26 ima celo službo), glede finančne palti verjetno res ne bo problema.
Kot razumem preko vrstic, ti bi sam imela otroka poročila pa se po vsej verjetnosti, kot že 70% parov ne boš.
Najprej se moraš zavedat da si še precej mlada!
Vpraši se, če si se pripravljena odrečt vsakršni koli nočni ali bilo kakšni drugi zabavi?
Če si pripravljena na to, da lahko naslednjih 3 ali še več let ne boš ponoči spala? In tudi podnevi se bo treba posvečat otroku, pa čeprav boš še ne vem kako zmatrana!
Kaj bo v primeru, glede na to da bosta živela "na koruzi", če ostaneš sama z otrokom?
Namreč zavedat se moraš, da če sta imela v preteklosti težave, bodi brez skrbi, da se bosta srečevala s različnimi problemi tudi v prihodnje. Kajti ko bo otrok na svetu, bo to velika odgovornost. Ker bo lahko prišel dan, ko se te bo tip naveličal (ker se boš kot mati posvečala v glavnem otroku), on bo brez obveznosti skočil k drugi v poslo in ti ....? Jokala boš vse noči ter postala socialni problem.
Potem bodo pa vsi govorili:"Joj poglej uno kako je boga ,je ostala sama z otrokom!"
Verjemi mi, takih zgodb je ogromno, lahko mal pogledaš še druge forume na internetu, ne sam tuki. Malo pojdi v mamino čvekalnico, boš tam videla takih in drugačnih zgodb.
Na koncu koncel upam, da ti nisem prinesel preveč slabe volje in da mi ne boš zamerila, rad bi ti sam odprl uči, da se ti še nikamor ne mudi in počaki, da boš s tipom skupi vsaj ene 5 let, takrat bo pa že resna zveza. Po dveh letih kolikor ti hodiš z njim je še vse lepo in v rozcah, pa tudi sex je fenomenalen, po teh letih bo pa treba drugačno prilagajanje. Boš lahko odprla temo na forumu "zveza po treh ali več letih" in se spomnila name.
Obdelujem...
Ocena: 4.7 od 5. Glasov: 3.
Datum objave: 5. mar 2010 11:14
LaraS.
LaraS.
Datum prijave: 20.04.2008
Sporočil: 395
val105 >


Absolutno se ne morem strinjat s LaroS, ki pravi, da imej otroka z novim tipom (če imaš novega), kolikor pa razumem LaroS, si ali si bla v zvezi z nekim drugim tipom, katera zveza ni ali ni bila ravno uspešna.Sanja se mi ne, od kje si vzel, da sem ji svetovala otroka z novim tipom. Vse, kar sem nameravala reči, je, da ji s tistim tipom, ki ji je med drugim na primer prepovedal vse stike z moškimi prijatelji, nespametno imeti otroka, saj bi z leti ugotovila, da veza nima pravih temeljev. Nato pa sem jo vprašala, ali ima novega fanta, da bi ji lahko naprej svetovala, glede na situacijo, ki jo ima.


Torej, Kanta, po vsem prebranem ti lahko rečem le, da nisem pravi človek, ki bi ti lahko svetovala, kajti mene pri 20-ih niti v sanjah ni doletela misel, da bi si želela otroka. Pri 20-ih sem bila povsem drug človek. Imela druga pričakovanja, drugačne odnose, ki se jim sedaj lahko samo smejim.

Pravzaprav šele sedaj, pri 27ih nekako začenjam čutiti, a še to le kamenček po kamenček, da sva s fantom po letih trdne zveze morda res pripravljena na ta korak. Morda. Oziroma, da jaz ne vidim več v morebinem otroku bremena, zaradi katerega bi se morala vsemu odreči, ampak vse bolj in bolj kot nekaj, za kar bi se bilo vredno marsičemu odreči, marsikaj uskladiti, prilagoditi. Jaz sem od 20-ih do danes zares ogromno doživela, veliko potovala, žurala, gradila kariero, delala na sebi, odnosu s fantom, s prijatelji, družino, in vesela sem, da do sedaj nisem imela otrok. A to je moje veselje. Za nekoga drugega pa bi bil otrok v tem obdobju veselje. Jaz že celo življenje trdno verjamem, da se vse zgodi z razlogom in da vse pride ob pravem času in da je vsaka pot prava. Vsak pa ima seveda svojo pot.


Torej, Kanta, se strinjam z nekaterimi, da je otroka biološko gledano dobro imeti hitro. In marsikatera, ki ga je imela pri teh letih, tega ne obžaluje oziroma je celo vesela, da se lahko potem pri najboljših 40-ih znova več posveča sebi. Vendar pa...

Moja mami je imela sestro pri 18-ih, mene pri 24-ih. Vedno mi je bilo super, da je mlada mami. Vedno je bila živahna, žurerska, lepa, urejena in najboljša prijateljica. Tako je še zdaj. A vseeno pri njej kdaj zaznam žalost (čeprav tega ne prizna), da nekaterih blaznih talentov, ki jih ima, ni imela priložnosti izkoristiti. Da marsičesa ni mogla izživeti.


A sedaj so drugi časi - vse se da, če se hoče. TAko ali tako se lahko v življenju opečeš, a živeti z neprestanim strahom, da boš kaj zajebal, po moje pomeni živeti borno. Upam, da ti bodo moje misli kaj pomagale. Vsekakor pa naj o tem več pove, kakšna izmed forumašic, ki so imele tako zgodaj otroka. Po postih sodeč jih je kar nekaj. Z nasveti na plano.

Vse možnosti, da dosežeš in posežeš po čemerkoli v življenju, so v tvojih rokah (by Franc)
Obdelujem...
Ocena: 4.9 od 5. Glasov: 7.
Za aktivno sodelovanje v forumu se morate najprej prijaviti.

Prijava v sistemPreišči Interactive

Vroča tema

velikost korenjakov

1. okt no pa poglejmo punce kako veliki so vam ušeč in fantje kako velike korenjake imate koliko je povprečje velikosti govorite odkrito in ne o kakih 30 cm

Avtor: šeen
Prispevki: 215
Ogledov: 296411

Zanimivi uporabniki

tihana

Član od: 15. jan 10
Zadnji obisk: 31. avg 12

Zanimivi uporabniki

Najbolj brane teme

Anketa

ANKETA

To spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.


Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate z uporabo piškotkov

Razumem Nočem piškotkov

O piškotkih >>
Žal nam je, da nas zapuščate


Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne
Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.

Nazaj na spletno stran