Uporabnik
Geslo

Stalna prijava:
Forum » Ona in on » Partnerski odnos » V RAZMERJU SE NE VIDIM VEČ

V RAZMERJU SE NE VIDIM VEČ - 4

Obdelujem...
Ocena: 4.5 od 5. Glasov: 2.
Avtor Sporočilo
Datum objave: 29. sep 2009 10:23
Vesolček
Vesolček
Datum prijave: 09.05.2008
Sporočil: 18
Zanimivo je tole, ko se prične zapletena zgodba! Jaz sem bil mal več kot šest let z njo in sem bil jaz ves čas na odrekanju! Ni bilo iskrenosti, pogovorov ( katere fantje sovražimo ) in še bi lahko našteval. Če se težave, ki jih imaš ne rešujejo sproti ne boš prišel daleč vendar bodo samo nezadovoljstva, tako kot s tvoje strani, tako kot z njegove! Res je pa včasih mal reza narediti vmes in it mal zase! Vem, sem naredil parav tako, no jaz sem šel domov. In potem se je iskazalo kako stvari ležijo! Hmm svetujem ti, če imaš kakšno zelo dobro kolegico, da jo prosiš za prenočitev in to za cel mesec? Verjamem in vem, kako je bit sam v stanovanju in it sam spat! Potem že mal vidiš kaj pogrešaš. Drugače pa želim veliko sreče pri reševanju te zapletke in veliko sreče v življenju želim vsem!!!!!!!
Obdelujem...
Ocena: 5.0 od 5. Glasov: 1.
Datum objave: 29. sep 2009 13:06
en.chilli
en.chilli
Datum prijave: 17.06.2009
Sporočil: 117
Lepo pozdravljena,

kot že nekaj ljudi pred mano, ti priporočam, da se najprej iskreno pogovoriš
s svojim fantom, ker roko na srce - večina nas ne zna brati misli in tudi od njega ne pričakuj, da bo razumel točno to, kar mu ti s svojim vedenjem skušaš sporočiti. Povej mu o svoji stiski, zlij ven iz sebe neprijetne občutke in ne pozabi biti ob tem spoštljiva do osebe, ki je s teboj že slabo desetletje.
Te občutke odtujenosti in dvoma še predobro poznam in pri meni je bla finta v tem, da sem zgubila stik s sabo, svojo dušo in sem marsikaj projecirala na svojega fanta. In vsaka muha je slon postala, ko kaj ni blo po moji volji..
Ne pravim niti ne mislim da je pri tebi isto, ampak če dvomiš, si vzami čas zase,
umakni se malo v samoto in razmisli o svojih dvomih in o čustvih do partnerja.

Mnogi se ne zavedamo, da nezadovoljstvo s sabo (tisto prvinsko, ki se ga večinoma niti ne zavedamo) prenašamo na druge in iščemo težave zunaj nas samih. Jaz sem bila do pred kratkim še prava mojstrica v tem :/

Poišči prave vzroke, tiste v sebi in če tam ne čutiš veš želje po nadaljevanju te zveze, jo prekini, ker boš edino tako ravnala v korist sebi IN fantu.
Ni je čez iskrenost. In ne šparaj nikogar pred bolečino s tem da sama trpiš in se mučiš, kot praviš.
Bolečina, taka ali drugačna, je mogočna učiteljica in če boš odšla, boš kvečjemu pridobila v življenju icon_smile.gif

Želim ti veliko poguma in sreče icon_smile.gif
Obdelujem...
Ocena: 5.0 od 5. Glasov: 1.
Datum objave: 29. sep 2009 13:18
Alaskan
Datum prijave: 30.04.2009
Sporočil: 48
icon_smile.gif Draga moja..., sedaj ni več poti nazaj, saj si, žal, stvari pripeljala predaleč.
Moj nasvet za tvojo popotnico je, da korenito spremeniš svoje življenje, da se ne zapletaš v nove veze(vsaj nekaj časa ne), da storiš čimveč za sebe in osebnostno rast, da odpustiš stare zamere, ter da nenazadnje pustiš krivdo za seboj. NIMA SMISLA karkoli početi, če se ne osvobodiš.
Imaš prav, v teh trenutkih je nerazumevajoča okolica in družina v veliko breme, zato pojdi, pojdi daleč stran. Zdi se mi, da je Ljubljana in Slovenija nasploh preblizu ter da ti tudi ne more nuditi, kar ti iščeš.
Želim ti srečo pri iskanju!

Edit: Popolnoma se strinjam s tem, kar je napisala cvetoča breskvica. icon_wink.gif
Alaskan

[Število urejanj članka: 1, zadnje urejanje 29.09.2009 ob 13:20.]
Obdelujem...
Neocenjeno. Bodite prvi ocenjevalec!
Datum objave: 1. okt 2009 11:56
lušnajst
lušnajst
Datum prijave: 05.05.2009
Sporočil: 107
Evo še mene...priznam, da sem vesela da si se končno premaknila iz mrtve točke. Odločila si se pravilno in močno upam da boš šla naprej. Oglašam se predvsem zato, da ti povem ne oziraj se na nikogar v tem hipu si najprej TI. Pusti obsojanja, pusti šušljanja, namigovanja.....zapomni si ljudje smo včasih tako krivični...nihče te nima pravice obsojati, ker ti in samo ti boš živela svoje življenje. Vesela bodi da nimata otrok, da nimata 3 hiše, 2 vikenda, 2 avta na leasing....ja potem bi morala misliti še o vsemu temu. V veliki prednosti si, ker se dejansko lahko odmakneš za teden ali dva in razmišljaš samo o sebi o svojih pričakovanjih o svojih željah. Nikakor ne sprejmi tega, da boš vse svoje življenje vegetirala. In še nekaj ne umikaj se v samoto ne zapiraj se pojdi v družbo, kolesari, pojdi na plavanje v končni fazi klepetaj tudi tu z nami.....jaz pa te do naslednjega branja lepo pozdravljam. Bodi močna in poslušaj svoje srce.

"Ne morem osrečiti drugih, če najprej ne osrečim sebe"
(Brian Tracy)
Obdelujem...
Neocenjeno. Bodite prvi ocenjevalec!
Datum objave: 6. okt 2009 10:45
MeSlec
MeSlec
Datum prijave: 02.10.2009
Sporočil: 9
Samo nekaj mojih pogledov, saj sem sam tudi doživel podobno ločitev.
Veliko je takšnih nasvetov, ki ti poenostavljeno svetujejo, da ga kar zapusti ... poleg tega, pa komentirajo, da ti okolica ne more ničesar očitati, ker ne ve kaj ti doživljaš! Halo, malo se bo treba streznit! Okolica nič ne ve in ne vidi, iz napisanega pa učenjaki nastajajo!

Samo ti veš, zakaj si prav njega pred sedmimi leti izbrala in ves ta čas z njim vztrajala. Očitno je dober človek. Sam nekaj pa le manjka, in sicer ti. Kje si, kaj si ti naredila, da bi stvari uredila? Pa končanje neke skupne zgodbe, spraševanje kaj je prav in kaj ne, ni urejanje zadev! Moraš pokazati in vztrajati v tistem kar si želiš. Pokaži mu, kako bi ti, kaj bi počela in ga v to tudi prisili, da počne stvari, ki so del tebe. Danes, kot pišeš se mu podrejaš in počneta to, kar njemu paše in tako si vedno v njegovi senci, kar te ne osrečuje. Življenje in skupno življenje pa je sonce, saj je sestavljeno iz malih biserov, ki tvorijo velik mozaik. Pazi, da ga ne prehitro razbiješ!

Bolj kot berem tvoje pisanje, bolj se mi zdi, da ga še vedno imaš rada in si ga želiš. Seveda na drugačen način in takšnega, ki bo uresničeval tudi tvoje želje, kot nekoč. Zakaj tako mislim? Ker je še vedno v tvojih mislih in vedno kot zelo pozitivna oseba. Ne, nisi pripravljena njega izgubiti, si pa naveličana takšnega vsakdana kot ga živita. To je razumljivo glede na to, kar si napisala. Samo, to še ne pomeni prekinitev zveze, pomeni pa, da moraš nekaj urediti. Vajino življenje se je lepo odvijalo, sanjsko, dokler sta imela vsak svoj ritem življenja, ti fakulteto on službo in vmes drug drugega. Ja, kriza pa pride, ko je potrebno to vpeljat v nov ritem. Krize pridejo in z njimi se moramo soočiti, ne pa pred njimi bežati. A boš vedno bežala? Boli tudi to, če objokuješ nekaj, kar si imel in tega ni več nazaj!

Poglej na vajine lepe trenutke, ki jih je v sedmih letih verjamem veliko. Uredi misli in se s fantom konkretno pogovori o tvojih željah in potrebah, pa ga k temu ti spodbudi, če je on mal »počasen« . Verjetno pa bi bilo za zaživet na svojem, saj se v takšnem direndaju nihče ne počuti sproščen, sploh pa, če si prišlek.

Lahko je biti pameten, odločitev kako boš živela pa je tvoja! Želim ti veliko sonca po nevihti! 


_______________________________________________________
svoboda je največja sreča
Obdelujem...
Ocena: 5.0 od 5. Glasov: 2.
Datum objave: 6. okt 2009 12:06
lušnajst
lušnajst
Datum prijave: 05.05.2009
Sporočil: 107
Moram dodati svoje mnenje na tvoje pisanje MeSlec. Nimaš prav da okolica nič ne ve in nič ne vidi ravno nasprotno okolica ve več o tebi kot ti sam (v večini primerov je to tako). Razumem jo da ima pomisleke kaj bo kdo rekel ker sem jih imela tudi jaz. Osebno nisem namigovala na karkoli naj ostane ali gre temveč na razmisli in vzame življenje v svoje roke. Pogovor pogovor pogovor ja to sem jaz dolga leta poskušala v svojem zakonu, vendar je pogovor in dogovor držal le en dan. Temu sledi da ne postajam učenjak, ker napisano sledi iz lastnih izkušenj. Kljub seštevanju in odštevanju ter rezultatu da je pozitivnih stvari več kot negativnih odločitev pade kako pade, ker so te negativne stvari veliko težje čeprav jih je manj. Še danes imam o svojem bivšem možu pozitivno mnenje pa vendarle nikoli in nikdar ne bom obžalovala da sem se tako odločila. Preberi si moj stavek v podpisu, verjemi prekleto drži, danes sem srečna in lahko tudi osrečujem. Ne vzemi mojega pisanja kot napad na tebe samo enostavno nisem mogla ostati indiferentna na tvoje pisanje.

"Ne morem osrečiti drugih, če najprej ne osrečim sebe"
(Brian Tracy)
Obdelujem...
Neocenjeno. Bodite prvi ocenjevalec!
Datum objave: 6. okt 2009 12:55
MeSlec
MeSlec
Datum prijave: 02.10.2009
Sporočil: 9
lušnajst,
se popolnoma strinjam s tvojim stavkom, da samo srečen lahko deli srečo. Tudi moje pisanje ni odgovor na tvoje. Oprosti za nesporazum! Sem pa mal bral tudi ostale poste, kjer so bila namigovanja, da naj sama uredi ker edino ona ve kako in kaj, ter naj ne posluša okolice, češ, da nič ne vedo kaj ona prestaja. Pri tem, pa se mi je zdelo zelo čudno to, da nekdo tako svetuje, sam pa seje nasvete na osnovi enega pisma! Samo v povezavi s tem sem želel mal polemizirat. Mi smo zelo distancirani in neobremenjeni z njenimi težavami, sploh pa jih ne poznamo. Verjamem pa, da sosedje, sorodniki, bližnji,... pa so marsikaj videli in lahko veliko bolj objektivno svetujejo. Saj ko smo v krizi je vse črno in hvala tistim, ki so pripravljeni nas takšne prenašat ter nam pokazat tudi sočne žarke. Kot sama verjetno dobro veš, je zelo pomembno tisto kar sam čutiš, ko se znajdeš v takšni situaciji in ne tisto kar nekdo razume iz napisanega.

Nič ne jemljem tvojega pisanja kot napad. Super je, če lahko različna mišljenja izmenjujemo, upam, da bo tudi zeljnazivljenja imela to možnost in tako spoznala kaj je za njo najboljše storiti.


_______________________________________________________
svoboda je največja sreča
Obdelujem...
Neocenjeno. Bodite prvi ocenjevalec!
Datum objave: 8. okt 2009 11:11
lušnajst
lušnajst
Datum prijave: 05.05.2009
Sporočil: 107
Strinjam se, prebrali smo samo njeno zgodbo in začeli vsak po svoje "modrovati" in kot vemo vsaka stvar ima dve plati. Sprašujem se kakšni bi bili odgovori če bi še njen partner zlil svoje občutke na papir. Te stvari so zelooo zapletene. Ok pa pustiva konkretno zgodbo ob strani in pojdiva na tvoj stavek ki ga citiram
MeSlec piše:
Verjamem pa, da sosedje, sorodniki, bližnji,... pa so marsikaj videli in lahko veliko bolj objektivno svetujejo.
niti pod točko razno ti ne dam za prav....ja in zopet iz lastnih izkušenj boš rekel....ja iz lastnih izkušenj ti povem, ko sem se jaz odločila za ločitev so ostali vsi odprtih ust in edini stavek je bil:"kako saj ste nam bili vedno za vzgled!" Verjemi mi na vzven smo bili res idealna družina, to je slika, ki so jo videli sosedje, tisto pravo vzdušje za zaprtimi vrati pa sva občutila samo midva. Zgodbam, ki so jih pletli sosedje se danes samo še smejim, ker enostavno ne morem verjeti koliko je brezmejna človeška neumnost, škodoželjnost ali recimo temu privoščljivost. Prepričana sem da sem vsaj delno utemeljila svoje nestrinjanje. Veseli me da si razumel moje pisanje tako kot sem jaz tvoje ter v upanju da bo tudi v nadaljevanju tako, tebi in vsem ostalim želim lep preostanek dneva icon_biggrin.gif

"Ne morem osrečiti drugih, če najprej ne osrečim sebe"
(Brian Tracy)
Obdelujem...
Neocenjeno. Bodite prvi ocenjevalec!
Datum objave: 12. okt 2009 08:45
MeSlec
MeSlec
Datum prijave: 02.10.2009
Sporočil: 9
luštnajst,
ponovno se oglašam, ker imam občutek, da se ne razumeva. Naj ponovim, da se s tvojim pogledom popolnoma strinjam, ampak, tu na forumu, pa si nekateri jemljejo pravico razsojati, svetovati in razlagati kaj je edino pravilno, zgoljn na podlagi uvodnega pisanja. O tem govorim! Torej, takšna oseba, ki si takšno pravico jemlje, ne more tega počet, če sama zagovarja stališče, da nekdo "sosed, sorodniki,...", ki ni ali je bil poleg, ne ve kaj se je v hiši dogajalo. Če nekdo, ki živi poleg "sorodniki" nimajo te pravice, potem je tudi forumaš na osnovi nekaj napisanih stavkov nima. To je samo moje mnenje, ni pa nujno, da je tudi pravilno. Se pa popolnoma strinjam, da resnico poznata samo ona in on.

Kot sem že omenil, sem zagovornik pogovora, paj naj bo tematika prijetna ali pa ne! To veliko grdega preprečuje, včasih pa tudi rešuje iz težav. Nič ne zamerim in vesel sem komentarjev oseb, ki drugače mislijo. Tako se moje obzorje in znanje širi ter izboljšuje.

Hvala in lep pozdrav!

p.s.
lepo bi bilo, če bi se sedaj oglasila tudi avtorica teme »zeljnazivljenja«, ter nas informirala kako se stvari odvijajo, saj je bila deležna kar nekaj pozornosti, nasvetov in dobre volje s strani forumašev. Pa tudi mi bi se nekaj novega naučili.


_______________________________________________________
svoboda je največja sreča
Obdelujem...
Ocena: 5.0 od 5. Glasov: 1.
Datum objave: 12. okt 2009 10:23
Vesolček
Vesolček
Datum prijave: 09.05.2008
Sporočil: 18
Pozdravljeni!

Sem malo bral vaša nestrinjanja ter kdo ima kaj prav in moram reči, da ima vsak po svoje prav! Vendar mislim, da ste malo skrenili s poti saj Željnaživljenja je natančno napisala kaj in kako imata ter kaj jo moti! Meni je že star oče reku, da če je kaj narobe ženske tega pri seksu ne morejo skriti! Ja in res je le, da tukaj je obratno! Jaz sem si po dveh nesrečnih resnih zvezah le našel pravo damo in se takoj vidi, če je kaj narobe! In ne mislim samo pri seksu, da ne bo pomote! Največje bogastvo je pogovor med njima in ne ji govor naj posluš najbljižne! Jaz jih nikoli nisem in vse kar sem imel in imam sem si sam priboril in nekaj velikega naučil in poslušam sam sebe!!! Saj,če gledamo z drugega kota ne bo ona živela z najbljižnjimi vendar z njim!!! Glede na moje iskušnje bi se jaz usedel z njim in pogovoril, da ne gre tako več naprej in naj se odloči ali se bo kaj premaknilo na bolej drugače grem pa naprej! Veliko ljudi se odpove svojim hobijem ter prijateljem, ko gredo v zvezo! In to je napaka! Delaj naprej kot prej vendar probaj zraven pripeljati partnerja, če pa noče se pa ne obremenjuj s tem in enostavo uživaj naprej! Dealaj tako, da tebi paše in vse ostalo pride pa s časoma, kako in kaj bosta naredila! Glavni nasvet je da naj sledi svojem srcu in naj ne posluša ostalih saj bo ona tista, ki bo živela z njim!

Pa želimji dober razplet in da bo vesela v življenju in znala ljubiti ljudi, ki jo cenijo !!!!


lp icon_smile.gif))
Obdelujem...
Ocena: 5.0 od 5. Glasov: 2.
Za aktivno sodelovanje v forumu se morate najprej prijaviti.

Prijava v sistemPreišči Interactive

Vroča tema

velikost korenjakov

1. okt no pa poglejmo punce kako veliki so vam ušeč in fantje kako velike korenjake imate koliko je povprečje velikosti govorite odkrito in ne o kakih 30 cm

Avtor: šeen
Prispevki: 215
Ogledov: 370146

Zanimivi uporabniki

tihana

Član od: 15. jan 10
Zadnji obisk: 31. avg 12

Zanimivi uporabniki

Najbolj brane teme

Anketa

ANKETA

To spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.


Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate z uporabo piškotkov

Razumem Nočem piškotkov

O piškotkih >>
Žal nam je, da nas zapuščate


Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne
Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.

Nazaj na spletno stran