Blondinke so virus, ki osvaja svet

21.09.2009 | Piše Max Modic

So blondinke res bolj kratke pameti ali gre za teorijo zarote?


Izražajo se s svojo pojavo, govorijo z barvo svojih las.

Izražajo se s svojo pojavo, govorijo z barvo svojih las.
 

Blondinke so virus, ki osvaja svet. Le ozrite se okoli sebe. Družabni kroniki na lepem zavlada neka Paris Hilton, ki je z umetelnim fafanjem na domačem videu osvojila moško dušo. Kraljica ljudskih src s trajnim mandatom ostaja princesa Diana. Estrado izmenično obvladujejo Christina Aguilera, Shakira in Britney Spears. Prihodnost Hollywooda se imenuje Scarlett Johansson, preteklost pa si z Marilyn Monroe delijo Veronica Lake, Jayne Mansfield, Kim Novak, Janet Leigh, Kim Basinger, Michelle Pfeiffer in Sharon Stone.

 


Za blondinke se v skladu s stereotipi ne pričakuje, da bi karkoli znale ali vedele. (foto: MAX MODIC)

Za blondinke se v skladu s stereotipi ne pričakuje, da bi karkoli znale ali vedele. (foto: MAX MODIC)

Evropskega filma ne bi bilo brez Marlene Dietrich, Brigitte Bardot in Catherine Deneuve, brez Ciccioline, Karin Schubert, Moane Pozzi, Silvie Saint, Gine Wild in Vivian Schmitt pa ne evropskega porno biznisa, medtem ko ritem ameriške industrije za odrasle narekuje Jenna Jameson, ki je zasluži okoli 20 milijonov dolarjev letno. Blondinka je tudi Joanne Kathleen Rowling, ki s špehi o Harryju Potterju lomasti po knjižnem trgu, svojo uspešnost pa meri v stotinah milijonov funtov. “Vici o neumnih blondinkah zame niso žaljivi, ker vem, da nisem neumna, in vem, da nisem blond,” je nekoč odgovorila prsata Dolly Parton, zimzelena dama countryja, ko so jo prosili za komentar o stereotipnih predstavah glede plavolasih žensk, za katere se pospešeno ogrevajo tudi pregovorno zadržani Slovenci. Ni finta v tem, da atomično Špelo ločiš od turbo Marjetke oziroma turbo Mašo od atomične Tejči in obratno, štos je prav v tem, da jih ne ločiš. Stvari se morajo spreminjati samo toliko, da ostanejo iste.

Na tej točki vskočijo teorije zarote, ki učijo, da niso naivne blondinke, marveč tisti, ki ne verjamejo, da si vice o blondinkah izmišljajo prav blondinke. Šlo naj bi za njihovo premišljeno multimedijsko kampanjo, s katero naj bi nas utrdile v veri, da so blondinke neumne, hkrati pa naj bi pod to stigmo nemoteno delovale v svoj prid in dosegale maksimalne cilje z minimumom vloženega dela in sredstev. Blondinke v resnici sploh niso neumne, le ves svet jim je uspelo prepričati, da so take. In to načrtno.


Blondinke prihajajo do zavidljivih karier na vseh področjih družbenega delovanja. (foto: MAX MODIC)

Blondinke prihajajo do zavidljivih karier na vseh področjih družbenega delovanja. (foto: MAX MODIC)

Blond lasje so postali znamenje praznoglavosti. Zato blondinke načelno ne potrebujejo odvečnih besed. Izražajo se s svojo pojavo, govorijo z barvo svojih las. Na drugi strani je ponavadi moški, ki si pod vplivom medijev reče, ah, ta je blondinka, z njo bo lahko. Blondinka je s tem že na pol poti do zmage. Za blondinke se pregovorno ne pričakuje, da bi karkoli znale ali vedele, zato se jim na vseh področjih prizanaša in vsak njihov uspeh predstavlja presenečenje epskih razsežnosti. S to strategijo blondinke prihajajo do sanjskih porok in zavidljivih karier na vseh področjih družbenega delovanja.

 

 Ocena 2.33 (3 gl.)
Vaša ocena: 

Zadnja sporočila v forumu

Mare92 16. apr 2020 Za prehiter orgazem je možnih več vzrokov. Lahko je psihološke narave, lahko je kakšna bolezen v ozadju, lahko je...
Kontrola orgazma
kmgslo 13. avg 2018 Zdaj če se gre za to, da lahko sam določiš kdaj ti pride, obstaja ena prav posebna snov. Imenuje se Dapoksetin, po...
Kontrola orgazma
Godbenik 18. nov 2017 Pozdrav! Sem poročen moški, star 40let. Po tej poti iščem podobno misleco žensko, za izpolnitev fantazij. Diskretno...
Žensko za obisk swinger kluba

Anketa

ANKETA

To spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.


Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate z uporabo piškotkov

Razumem Nočem piškotkov

O piškotkih >>
Žal nam je, da nas zapuščate


Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne
Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.

Nazaj na spletno stran