Bomo v prihodnosti vsi moški neplodni?!

30.03.2009 | Piše Max Modic

Če bomo v prihodnjih 50. letih v enaki meri onesnaževali okolje, se zna zgoditi, da se bomo lahko razmnoževali le še z biomedicinsko pomočjo.

 

 

Bo v prihodnje potomstvo odvisno zgolj od medicine? (jlp)

Bo v prihodnje potomstvo odvisno zgolj od medicine? (jlp)

 

Moški orgazem je tesno povezan z ejakulacijo. Ko nam, po domače povedano pride, izbrizgamo semensko tekočino, ki jo v približno petih odstotkih sestavljajo spermiji. Če bi ejakulat postavili pod mikroskop, bi videli, da običajno vsebuje med 200 in 400 milijoni 0,005 milimetra dolgih semenčic, ki se gibljejo s hitrostjo 1,5 milimetra na sekundo.

 

Z ejakulacijo je tesno povezan tudi obstoj človeške vrste. Spolne žleze odraslega moškega namreč v ta namen proizvedejo približno 1000 semenčic na sekundo, kar znese 30 milijard na leto. Statistika, ki pa glede na najnovejše znanstvene raziskave nikoli več ne bo taka, kot je bila nekoč. Britanska medicinska literatura je že leta 1992 objavila alarmanten podatek, da se je v zadnjih petdesetih letih število spermijev v semenski tekočini ameriških in evropskih moških zmanjšalo za 42 odstotkov, kar je pet let kasneje potrdil tudi kalifornijski oddelek ministrstva za zdravje.


Istočasno se je število primerov raka na modih v Veliki Britaniji in ostalih industrijskih državah med letoma 1979 in 1991 povečalo za 55 odstotkov. K zmanjšanju koncentracije semenčic in porastu rakavih obolenj največ prispeva kemično onesnaženje okolja z insekticidi, pesticidi ter substancami, ki jih uporablja kozmetična industrija. Hormonsko ravnovesje se podira tudi po zaslugi mesno predelovalne industrije, saj dve tretjini ameriških živinorejcev govedu še zmeraj streže s hormonsko obogateno krmo.

Z onesnaževanjem smo že šli predaleč. (jlp)

Z onesnaževanjem smo že šli predaleč. (jlp)

Če se bo trend kemičnega onesnaževanja okolja nadaljeval v takem tempu, opozarjajo znanstveniki, bo čez petdeset let edina možnost za nadaljevanje človeške vrste postalo prav tisto, kar smo Slovenci nekoč z referendumsko odločitvijo odrekli samskim ženskam: oploditev z biomedicinsko pomočjo. Če nam zaradi porušenega hormonskega ravnovesja ne bodo zakrneli penisi, bomo naposled lahko seksali samo še iz užitka. Če bi radi preverili, kako visoka oziroma nizka je koncentracija semenčic v vašem ejakulatu, si na spletu omislite diagnostični test FertilMARQ, (http://www.craigmedical.com/Male_Fertility_Test.htm), ki deluje na podobnem principu kot nosečnostni testi.

 

Če test izrazito temno pomodri, ko v priloženo posodico kanete kapljico sperme, pomeni, da vaš ejakulat vsebuje manj kot 20 milijonov semenčic na mililiter semenske tekočine, kar je po ugotovitvah Svetovne zdravstvene organizacije spodnja meja, ki moškemu še zagotavlja kolikor toliko normalno plodnost.


Tagi


Ocena 4.50 (8 gl.)
Vaša ocena: 

Zadnja sporočila v forumu

Mare92 16. apr 2020 Za prehiter orgazem je možnih več vzrokov. Lahko je psihološke narave, lahko je kakšna bolezen v ozadju, lahko je...
Kontrola orgazma
kmgslo 13. avg 2018 Zdaj če se gre za to, da lahko sam določiš kdaj ti pride, obstaja ena prav posebna snov. Imenuje se Dapoksetin, po...
Kontrola orgazma
Godbenik 18. nov 2017 Pozdrav! Sem poročen moški, star 40let. Po tej poti iščem podobno misleco žensko, za izpolnitev fantazij. Diskretno...
Žensko za obisk swinger kluba

Anketa

ANKETA

To spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.


Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate z uporabo piškotkov

Razumem Nočem piškotkov

O piškotkih >>
Žal nam je, da nas zapuščate


Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne
Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.

Nazaj na spletno stran