INTIMNA FRIZURA: Briti ali ne briti?

6.02.2010 | Piše Max Modic

Mladi si dlake odstranjujejo iz različnih razlogov, intimna frizura pa postaja vedno pomembnejši dejavnik privlačnosti.

 

Odstranjevanje dlak na intimnih predelih telesa postaja pravi trend

Odstranjevanje dlak na intimnih predelih telesa postaja pravi trend


Človeško telo menda pokriva približno šest milijonov dlak. Lasje všteti. 90 odstotkov teh dlak nenehno raste. Ostalih deset odstotkov počiva. Vse dlake rastejo z enako hitrostjo: en centimeter na mesec. Nekatere se tega kmalu naveličajo in se upočasnijo. Pa tudi daljše kot so, počasneje poganjajo. Druge pa kar vztrajajo. Tiste na glavi in v mednožju, naprimer. Če jih ne strižete, je lasem vsega dosti že po kakih šestih letih, oziroma ko dosežejo dolžino stodesetih centimetrov. Poznavalci trdijo, da obrvi, trepalnice ter dlake na rokah, nogah in prsnem košu redko zrastejo čez dva centimetra. Tiste, ki prekrivajo mednožje, so drugačnega kova.

 

Intimne frizure 

Že Henry Miller je pisal o dečvi s tako košatimi sramnimi dlakami, da so povsem prekrile dlan, ko si jih pobožal. Seksualni pustolovec s psevdonimom Walter v knjigi z naslovom Moje skrivno življenje pripoveduje o Škotinji s petnajstcentimetrsko ognjenordečo grivo, ki je kot slap padala čez njen ljubezenski hram. Stroka take ekscese utemeljuje s povečano prisotnostjo moškega hormona testosterona v ženskem organizmu. Hm, zakaj nam pravzaprav poganjajo dlake v mednožju? Nekoč, ko smo bili še goli, naj bi občutljive predele zavarovale pred vremenskimi vplivi oziroma podobno kot tiste pod pazduho ublažile trenje. Vemo, kakšno trenje, mar ne?

 

Britje dandanes pridobiva tudi erotičen podton

Britje dandanes pridobiva tudi erotičen podton

Novo na forumu: objavite lastno anketo!

Sodobne analize, ki se ukvarjajo s spolnimi navadami mladih in ugotavljajo, kaj najbolj vpliva na spolno privlačnost, kažejo, da odstranjevanje dlak na intimnih predelih telesa postaja pravi trend. Mladi naj bi si dlake odstranjevali povečini iz praktičnih in higienskih razlogov, vse pogosteje pa tudi iz estetskih, se pravi v smislu povečanja spolne privlačnosti. Ameriške ankete so presetile z ugotovitvami, da so ženske v tem pogledu bolj zanemarjene kot moški. Moški sicer lažje vzdržujejo intimno higieno, a to počnejo preredko, medtem ko naj bi se ženske umivale pogosteje, vendar premalo temeljito. Kozmetični izvedenci pravijo, da je z dlakami v mednožju podobno kot s tistimi pod pazduho. Snovi, ki se izločajo z znojem, tvorijo kombinacijo vonjev, ki naj bi v svojem primitivnem bistvu vzburjali nasprotni spol, toda kot je v praksi znano, ti vonji veliko večino civiliziranih ljudi v glavnem odbijajo. Zato nima smisla tvegati, razmišljajo mlajše generacije, ki tudi za področja pod pasom vse pogosteje segajo po britvicah, brivnikih in depilacijskih sredstvih.

 Novo na forumu: objavite lastno anketo!

Britje, ki je bilo včasih pogoj za vzdrževanje intimne higiene in najlažji način, kako se znebiti sramnih uši, dandanes pridobiva tudi erotičen podton. Konkretni rezultati denimo kažejo, da samo šest odstotkov anketiranih žensk med 18. in 35. letom prisega na naravno goščavo, 34 odstotkov si intimno frizuro občasno krajša s škarjami ali strižnikom, 31 odstotkov si pogosto pobrije odvečne dlake, kar 28 odstotkov pa se po intimnih predelih redno brije ali depilira do gladkega.

 Ocena 4.01 (22 gl.)
Vaša ocena: 

Zadnja sporočila v forumu

Mare92 16. apr 2020 Za prehiter orgazem je možnih več vzrokov. Lahko je psihološke narave, lahko je kakšna bolezen v ozadju, lahko je...
Kontrola orgazma
kmgslo 13. avg 2018 Zdaj če se gre za to, da lahko sam določiš kdaj ti pride, obstaja ena prav posebna snov. Imenuje se Dapoksetin, po...
Kontrola orgazma
Godbenik 18. nov 2017 Pozdrav! Sem poročen moški, star 40let. Po tej poti iščem podobno misleco žensko, za izpolnitev fantazij. Diskretno...
Žensko za obisk swinger kluba

Anketa

ANKETA

To spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.


Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate z uporabo piškotkov

Razumem Nočem piškotkov

O piškotkih >>
Žal nam je, da nas zapuščate


Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne
Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.

Nazaj na spletno stran