Kaj barve izdajajo o vaši seksualni usmerjenosti?

16.02.2009 | Piše Max Modic

O barvni simboliki v homoseksualni subkulturi

 Vprašanje, kako seksajo homoseksualci, si v glavnem zastavljajo tisti, za katere je tudi heteroseksualna spolnost bolj ali manj španska vas. Homoseksualni spolni odnosi so še toliko večji tabu zato, ker odstopajo od predstav večine ljudi in ker gre za nekaj, na kar ta večina nima nobenega vpliva. In tisto, česar večina ne pozna ali ne razume, je zanjo že po definiciji nevarno. Gejevski barvni kod seksualne signalizacije je bojda nastal v izogib odvečnim vprašanjem in pojasnevanjem, pa tudi zato, da bi olajšal medsebojno komunikacijo bodisi v glasnih specializiranih klubih bodisi v »normalnem« okolju, kjer bi tradicionalna govorica telesa povzročila zgražanje ali nelagodje prisotnih. Signalizacija z barvnimi robčki je bila v gejevski skupnosti še posebej aktualna v sedemdesetih in osemdesetih, še zmeraj pa služi prebijanju ledu med istočutečimi neznanci. Po mnenju slovenskih insajderjev se pri nas tega ni posebej prakticiralo, ker se scena nikoli ni razvila do te mere, da bi imeli specializirane klube za orto gejevsko publiko. Razvila pa se ni zato, ker je Slovenija premajhna in zainteresirani so zahajali na 'kruzanje' v tujino.

 
Pravila igre so torej zelo preprosta. Robček točno določene barve, ki oglašuje vaše seksualne preference, zataknete v zadnji hlačni žep. To se v žargonu imenuje »flagging«, dobesedno mahanje z zastavo. Če robček nosite na svoji levi strani, s tem sporočate, da raje igrate aktivno oziroma dominantno vlogo. Če robček zataknete v desni žep, pomeni, da pri določeni spolni praksi bolj uživate v pasivni oziroma podrejeni vlogi. Primer: če vam iz levega žepa visi bel robček, sporočate, da uživate, ko partnerja zadovoljujete z roko; če vam robček gleda iz desnega žepa, pomeni, da uživate, če partner z roko zadovoljuje vas. Glede na razlago so v praksi možne in zaželjene tudi kombinacije različnih barvnih robčkov, na vprašanje, ali sistem barvne signalizacije deluje tudi pri navezovanju heteroseksualnih spolnih stikov, pa poznavalci odgovarjajo, da bi teoretično lahko deloval, vendar bomo v praksi hudičevo težko našli »normalno« žensko, ki bi bila pozorna na barvne robčke, viseče iz moških žepov, in bi se ji ob tem še ljubilo razmišljati o njihovi sporočilnosti.


Mavrica nekaterih najbolj razširjenih spolnih radosti pa gre takole: bela pomeni ročno stimulacija in samozadovoljevanje; svetlo rumena - lizanje anusa; rumena - vodni športe oziroma pissing; temno rdeča - fisting; svetlo modra – fafanje; temno modra – fuk; roza – spolni pripomočki; temno siva - lateks, guma, najlon; črna – sadomazohizem; mavrica - organizator oziroma udeleženec orgije. To pa še zdaleč niso vsi odtenki in vse variacije.


Tagi


Ocena 4.60 (5 gl.)
Vaša ocena: 

Seksi tipček

Zadnja sporočila v forumu

bond32
bond32 18. apr 2014 Če želite kvalitetno in unikatno bdsm opremo lahko pogledate tukaj http://smshop.comli.com/
Bdsm oprema
dolenc91
dolenc91 27. mar 2014 Mene pa zanima ali še koga vzburja lizanje ženske ritke in ovohajanje? Učasih me zelu vzburja, včasih pa skor nič,...
Vohanje in lizanje riti
dolenc91
dolenc91 27. mar 2014 Mene pa zanima ali še koga vzburja lizanje ženske ritke in ovohajanje? Učasih me zelu vzburja, včasih pa skor nič,...
Vohanje in lizanje riti

Anketa

ANKETA