MAX MODIC: Kdo ima najlepše noge na svetu?

24.03.2010 | Piše Max Modic

Svilo so več kot uspešno zamenjala najlonska vlakna, a fetiš je ostal.

 

Lepe noge so eden najlepših okrasov na ženski.

Lepe noge so eden najlepših okrasov na ženski.

 

Leta 1930 je režiser Josef Von Sternberg posnel film z naslovom Plavi angel. Čista klasika. V vlogi barske plesalke je nastopila Marlene Dietrich in razglasili so jo za žensko z najlepšimi nogami na svetu. Da bi bile res najlepše, jih je Marlene oblekla v svilene nogavice s podvezicami. Šele takrat so postale magnet za moške poglede, ki se mu je bilo nemogoče upreti.

 

Če je Marlene slekla nogavice, je to storila s točno določenim namenom: da zmeša glavo profesorju, ki ga je igral Emil Jannings. Ko se profesor kot v transu dotakne njenih svilenih nogavic in ko mu Marlene dovoli, da jih lastnoročno natakne na najlepše noge na svetu, Jannings postane dobesedno njen suženj. Nič čudnega, statistično je ugotovljeno, da moški ocenjevanje ženske običajno začenjamo spodaj. S pogledom skočimo v korak, ga sukamo med oblinami njenih nog, potujemo čez zadnjico, kjer se z užitkom zadržimo nekaj trenutkov, nato pa objamemo boke, na dolgo preletimo njeno oprsje in se čisto na koncu zazremo še v obraz.

 

Pokukajte v najbolj odprto spletno skupnost!

 

Marlene Dietrich so razglasili za žensko z najlepšimi nogami na svetu.

Marlene Dietrich so razglasili za žensko z najlepšimi nogami na svetu.

 

Svilo so medtem več kot uspešno zamenjala najlonska vlakna, a fetiš je ostal. Ameriški fotograf Elmer Batters, ki se uvršča med virtuoze fetišistične fotografije, je v uvodu izjemne fotografske monografije z zgovornim naslovom From the Tip of the Toes To the Top of the Hose opisal, kaj je tisto, kar iz ženskih nog naredi fetiš: "Stegna ne smejo biti koščena, kolena morajo biti ljubka, meča pa izrazita in dobro razvita. Peta mora biti zaobljena, lok stopala, ki naj počiva v čevljih z visoko peto, pa dolg in mogočen. Prsti naj bodo upogljivi in nagajivi. Šele takrat bo črna najlonska nogavica dosegla svoj maksimalni učinek, ki se mu ni mogoče upreti."

 

Elmer Batters se je v lov na modele odpravil že okoli leta 1947 in življenje posvetil fotografiranju ženskih nog in stopal, odetih v najlonske nogavice. Podnevi je slikal, ponoči razvijal. Ker nobena od mainstreamovskih moških revij ni hotela objaviti njegovih fotografij, se je v zgodnjih šestdesetih sam vrgel v založništvo. Redki so razumeli in cenili njegovo obsesijo. Do konca šestdesetih in v prvi polovici sedemdesetih je z lastnim fotoarhivom za različne založnike ustanovil še revije kot Black Silk Stockings, Sheer Delight, Leg-O-Rama, Nylon Doubletake, Tip Top in Thigh High, ki so si kmalu ustvarile krog zvestih kupcev in rednih bralcev.

 

Revija, ki jo je sam izdajal, se je imenovala Leg Art in tako kot vse ostale se je morala najprej spopadati z nizkim proračunom, potem pa še s cenzuro. Zato se je Batters upokojil, vendar samo do leta 1981, ko je Dian Hanson v reviji Leg Show ponatisnila njegova zgodnja dela. Elmerjev fetišistični pogled na ženske noge v najlonkah je postal zakon. In mi njegovi verniki. Za utrjevanje v veri pa poleg Battersovih fotografskih monografij nemške založbe Taschen priporočamo še Flyntov mesečnik (oziroma spletno stran) Leg World.

 

Pokukajte v najbolj odprto spletno skupnost!

 

 


Tagi

  

Ocena 4.50 (6 gl.)
Vaša ocena: 

Zadnja sporočila v forumu

Mare92 16. apr 2020 Za prehiter orgazem je možnih več vzrokov. Lahko je psihološke narave, lahko je kakšna bolezen v ozadju, lahko je...
Kontrola orgazma
kmgslo 13. avg 2018 Zdaj če se gre za to, da lahko sam določiš kdaj ti pride, obstaja ena prav posebna snov. Imenuje se Dapoksetin, po...
Kontrola orgazma
Godbenik 18. nov 2017 Pozdrav! Sem poročen moški, star 40let. Po tej poti iščem podobno misleco žensko, za izpolnitev fantazij. Diskretno...
Žensko za obisk swinger kluba

Anketa

ANKETA

To spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.


Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate z uporabo piškotkov

Razumem Nočem piškotkov

O piškotkih >>
Žal nam je, da nas zapuščate


Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne
Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.

Nazaj na spletno stran