SEKS TURIZEM: Kam potujejo ženske, ko iščejo 'zabavo'?

25.10.2010 | Sara B.

Ženski seks turizem je v porastu! Vse več je turistk, ki potujejo prav z namenom uživanja v seksualnih avanturah...


seks turizem

Katere so priljubljene ženske seks-destinacije? (Photoxpress)

Zgodovina ženskega seksualnega turizma

 

Če ste mislili, da je to kakšen novodobni pojav, se motite. Že v času prvega vala feminizma, nekje po l. 1840, so nekatere bogate ženske potovale v eksotične dežele s prav posebnim namenom: uživati v priložnostnem seksu z neznancem. To je bilo obdobje, ko se je šele začelo razpravljati o ženski neodvisnosti in pravici do samostojnih potovanj, ki so si ga nekatere dame že privoščile.

Vmes je bilo nekaj desetletno zatišje, drugi udarni val feminizma, po letu 1960, pa je ponovno pripomogel k povečanemu ženskemu seks turizmu. Podobno kot danes, so ženske tudi takrat, predvsem francoske Kanadčanke, potovale na Barbados, pa tudi v Indijo, v Dominikansko republiko, Španijo ter Grčijo. O sodobnem ženskem seks turizmu  pa govori tudi dokumentarec Rent-a rasta, ki pripoveduje o ženskih turistkah, ki na Jamajki mladeničem plačujejo za seks.


seks turizem ženske

Vse več žensk išče avanture v tujini (Photoxpress)

Ženske iz vse Evrope iščejo seks in romanco

 

Sodobne raziskave ugotavljajo, da vsako leto z namenom iskanja seksa po svetu potuje več kot 80.000 žensk, večinoma srednjih let. V zadnjih 25 letih naj bi na takšen način potovalo kar 600.000 žensk. Priljubljene destinacije so vse tiste, ki so tudi sicer turistično zanimive, npr. Egipt, Indonezija, pa tudi Senegal, Ukrajina itd. Med anonimnimi intervjuji, med drugim so to področje raziskovali tudi pri portalu Global Post, so ženske zaupale, da ne počnejo nič drugega kot tisto, kar moški počnejo že stoletja.

Seks turizem niso le starčki, ki si radi privoščijo mlade Tajke, kar je pogosta asociacija na to temo, temveč tudi dame, samske ali poročene, ki iščejo predvsem vznemirjenje, nekatere pa tudi ljubezen. V primerjavi z moškimi, dame manj pogosto obiskujejo striptiz klube in javne hiše, saj moške iščejo na nekoliko bolj diskreten način. V Senegalu, verjetno pa tudi marsikje drugje, ženske takšne moške najpogosteje spoznavajo na plaži ali v klubu, nato pa jih navadno zasipavajo z dragimi darili in denarjem.

Profesorica na Inštitutu za kulturo in družbo na torontski York Univerzi, Kamala Kempadoo, je kar nekaj let preučevala ženski seks turizem. Odkrila je, da so belke navdušene predvsem nad črnci, od katerih pa navadno ne želijo izključno seksa. Nekatere se želijo ponovno počutiti kot nekaj posebnega, rade bi uživale v razvajanju, četudi plačanemu. Zanimivo je, da imajo te moški (ki se jih ponekod enači z žigoli, drugje pa ne) različne vzdevke, npr. že omenjeni renta-rasta, v Dominikanski republiki pa se hudomušno imenujejo 'sanky panky'.

Osebne izkušnje seks turistke

 

Če vas zanimajo osebni spomini seks turistke, si preberite knjigo Romance on the road, avtorice Jeannette Belliveau. Po 12-letnem zakonu se sooči z mučno ločitvijo, zato se odloči, da si od sedaj želi le lahkotnega seksa, brez intimne navezanosti. Med uživanjem na Karibskem otočju se vseeno zaljubi v mladega črnca, s katerim se nato tudi poroči.

Knjiga zajema tudi zanimive ugotovitve o ženskem seks turizmu, za katerega odkriva, da ni vedno pogojen z denarjem. 'Ženske na potovanju nekoga spoznajo, nato pa z njim uživajo', piše Belliveaujeva.

 

 

Kaj pa, če vam gre na živce slovensko vreme v tem delu leta? Spoznajte top 6 destinacij za pobeg na lepše!

 

 

 


Tagi


Ocena 5.00 (1 gl.)
Vaša ocena: 

Seksi tipček

Zadnja sporočila v forumu

x---x
x---x 15. mar 2015 Imam sledeč problem pri osvajanju nikol še nisem poljubil punce in tudi osvajat se jo bojim ubistvu me je sram. KAJ...
osvajanje punce
kingpin
kingpin 30. jan 2015 Ok čeprav ni najbolj primeren forum, vednar se dobra znanka seli v prenovljeno stanovanje. Ravno je menjala okna,...
Neobičajno darilo...zavese
THOR
THOR 20. jan 2015 Evo jst firbec kot firbec grem mal pogledat na salamonov oglasnik "zasebni stiki" . ok. najprej 7000 žensk išče...se...
Ona isce njega

Anketa

ANKETA