Spolno prenosljive bolezni, ki jih ne morete skriti

28.12.2011 | JP

Nekaterih spolnih bolezni ne bi mogli skriti pred svetom, saj so njihovi simptomi opazni tudi na obrazu! Katere so to?


spolo prenosljive bolezni

Nekaterih spolno prenosljivih bolezni se ne da skriti (Photoxpress)

 

Seks je pogosto nepremišljeno in impulzivno dejanje, a to še ne pomeni, da mora biti tudi nevarno. Zavedati se morate, da čeprav zaradi oralnega seks ali celo poljubljanja vsekakor ne boste zanosili, določena mera previdnosti ne bo odveč, saj se lahko vseeno okužite s kakšno spolno prenosljivo boleznijo

 

Sifilis

Sifilis je spolno prenosljiva bolezen, ki jo povzroča bakterija Treponema pallidum, prenaša pa se z neposrednim spolnim stikom z okuženo osebo, ki kaže simptome. Po treh do štirih tednih se na mestu, kjer je bakterija vstopila v telo skozi sluznico ali kožo, pojavi neboleča razjeda, katere rob je otrdel. Ta razjeda, ki se imenuje tudi trdi čankar, je najpogostejši simptom primarnega sifilisa. Po okoli osmih tednih po okužbi pogosto nastopijo simptomi sekundarnega sifilisa, ki so podobni gripi (vročina, utrujenost, glavobol in bolečine v sklepih). Simptomi tako primarnega kot sekundarnega sifilisa se lahko pojavijo tudi na obrazu, predvsem kadar je do okužbe prišlo prek oralnega seksa. Primarni sifilis lahko spremljajo velike, odprte rane na ustnicah, ki so lahko prisotne tudi na jeziku ali v ustih. Simptomi sekundarnega sifilisa pa so zelo različni. V ustih in okoli njih se lahko pojavijo izbokline, po telesu se lahko razširi rdečkast izpuščaj, nekateri okuženi pa začnejo tudi nenormalno hitro izgubljati lase. 

 

Genitalni herpes

Genitalni herpes povzročata virusa HSV-1 in HSV-2, prenaša pa se z neposrednim spolnim stikom, tudi oralnim, in preko sline med poljubljanjem. HSV-1 ponavadi povzroča le ocvirke, lahko pa tudi genitalni herpes, medtem ko virus HSV-2 povzroča le genitalni herpes. Zaradi oralnega seksa ali celo že zaradi povsem nedolžnega poljubljanja z nekom, ki je okužen z virusom HSV-1, se vam v in okoli ust lahko pojavijo ocvirki, pa čeprav ta oseba ne kaže nikakršnih znakov okužbe. Zaenkrat zdravila za genitalni herpes še ne poznamo, zato lahko simptomi bolezni izbruhnejo vedno, ko je imunski sistem okuženega oslabljen.  

 

Klamidija

Klamidija je bakterijska okužba, ki jo povzroča Chlamydia trachomatis, prenaša pa se z vsemi oblikami spolnega odnosa, tudi z oralnim. Najbolj razširjena je med najstnicami in je eden izmed glavnih vzrokov neplodnosti pri ženskah. Običajni simptomi klamidije vključujejo bolečino med uriniranjem, genitalne izločke, bolečine v testisih in krvavenje po spolnem odnosu, poleg tega pa klamidija lahko povzroči tudi vnetje oči oziroma konjuktivitis. Pri odraslih je klamidično vnetje očesa najpogosteje posledica dotika očesa s prstom, ki je bil v stiku z genitalijami ali genitalnimi izločki osebe, ki je okužena s klamidijo. Klamidično vnetje očesa je lahko tudi posledica direktne ejakulacije v oči, znani pa so tudi primeri, ko je do vnetja prišlo zaradi prenosa z drugega očesa, na primer ob souporabi maskare. Na srečo je klamidijo moč z antibiotiki povsem pozdraviti.

Na naših straneh lahko o sifilisu, klamidiji, genitalnemu herpesu in drugih spolno prenosljivih boleznih izveste prav vse, kar morate vedeti.Ocena 3.50 (2 gl.)
Vaša ocena: 

Zadnja sporočila v forumu

Godbenik 18. nov 2017 Pozdrav! Sem poročen moški, star 40let. Po tej poti iščem podobno misleco žensko, za izpolnitev fantazij. Diskretno...
Žensko za obisk swinger kluba
Topgun45 16. nov 2016 http://nowyporntutaj.com/vid1249.html
Izliv pri ženskem orgazmu
Ravin37  3. okt 2016 http://boobsporni.com/pl/boobs18991.html
Izliv pri ženskem orgazmu

Anketa

ANKETA

To spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.


Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate z uporabo piškotkov

Razumem Nočem piškotkov

O piškotkih >>
Žal nam je, da nas zapuščate


Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne
Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.

Nazaj na spletno stran