FOTO: Postavili svetovni rekord v skupinskem obrezovanju

17.05.2011 | JP

Na mestnem štadionu v filipinski Marikini so v enem dnevu obrezali skoraj 3000 devetletnikov.<
>
Brezplačno in varno obrezovanje

Prejšnjo soboto se je na stotine dečkov zbralo pred mestnim štadionom v filipinskem mestu Marikina. Revni fantje iz podeželja pa niso prišli na nogometno tekmo, ampak na dogodek posebne vrste – brezplačno skupinsko obrezovanje. Na štadionu je bilo postavljenih na ducate operacijskih miz, na katerih so doktorji opravljali ta boleč poseg.  Nekateri dečki so jokali v materinem naročju, drugi pa so grizli svoje majice, da bi premagali bolečino in pregnali solze. "Sedaj sem velik fant," se je po koncu posega pohvalil eden izmed dečkov, ki je pogumno prestal boleč obred iniciacije.

Obrezanih skoraj 3000 dečkov

Sredi popoldneva je bilo obrezanih že skoraj 1500 devetletnikov, še enkrat toliko pa jih je čakalo v vrsti. Organizatorji dogodka, ki so ga najavljali kot ''obrezovalno zabavo'', so dejali, da je njegov namen spodbujati varno obrezovanje in revnim ponuditi brezplačen poseg, ki bi v zasebnih bolnišnicah stal vsaj 40 dolarjev. Na podeželju ta kirurški poseg mnogokrat izvajajo neizobraženi zdravilci z uporabo krutih in bolečih metod.

Mesto bizarnih rekordov

Mesto se je nadejalo tudi vpisa v Guinessovo knjigo rekordov za največjo skupinsko obrezovanje. ''Prijavili smo se, vse posneli in jim poslali vse podatke, sedaj pa upamo, da bodo priznali naš rekord,'' je dejal podžupan Jose Fabian Cadiz. A tokrat Marikina, državna prestolnica čevljarstva, ki se je v Guinessovo knjigo rekordov zapisala že leta 2002, ko so izdelali največji par čevljev na svetu, ne bo deležna te časti.

Vpis v Guinnessovo knjigo rekordov zavrnjen

Predstavniki Guinessove knjige rekordov so se namreč od dogodka distancirali in zavrnili njihovo pobudo za vpis dokaj bizarnega rekorda. ''Guinessova knjiga rekordov skupinskih zdravstvenih posegov zaradi higienskih tveganj ne priznava,'' je povedala Jamie Panas, njihova predstavnica za medije. ''Pred vsakim medicinskim posegom se mora posameznik posvetovati s svojim zdravnikom, pacientova varnost pa mora biti vseskozi na prvem mestu,'' je še dodala.   


Tagi


Ocena 5.00 (1 gl.)
Vaša ocena: 

Zadnja sporočila v forumu

Mare92 16. apr 2020 Za prehiter orgazem je možnih več vzrokov. Lahko je psihološke narave, lahko je kakšna bolezen v ozadju, lahko je...
Kontrola orgazma
kmgslo 13. avg 2018 Zdaj če se gre za to, da lahko sam določiš kdaj ti pride, obstaja ena prav posebna snov. Imenuje se Dapoksetin, po...
Kontrola orgazma
Godbenik 18. nov 2017 Pozdrav! Sem poročen moški, star 40let. Po tej poti iščem podobno misleco žensko, za izpolnitev fantazij. Diskretno...
Žensko za obisk swinger kluba

Anketa

ANKETA

To spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.


Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate z uporabo piškotkov

Razumem Nočem piškotkov

O piškotkih >>
Žal nam je, da nas zapuščate


Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne
Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.

Nazaj na spletno stran