Presenetljiva resnica o tem, kaj vzburja moške in kaj ženske

24.05.2011 | Izabela M

Raziskava, pri kateri je sodelovalo preko 22.000 ljudi, je ponudila odgovore na vprašanje, kaj privlači moške in na kaj »padajo« ženske.

 


kaj privlači moške in ženske

Moške in ženske privlačijo različne stvari (Photoxpress)

Optimistično: Privlačnost se da skozi leta oživljati

 

Spletni portali YourTango, Glo.com in Chemistry.com so izvedli raziskavo, v kateri so iskali odgovore na večno vprašanje glede moško-ženskih odnosov: kaj privlači ene in kaj druge. Rezultate obsežne raziskave, pri kateri je sodelovalo več kot 22.000 bralcev, je analizirala biološka antropologinja in ekspertka za razmerja dr. Helen Fisher, ki pravi, da splošni vtis ponudi kar optimistično sliko glede ljubezenske kemije. Namreč večina sodelujočih (90 odstotkov) verjame, da se privlačnost do partnerja skozi leta spremeni, obenem pa verjamejo tudi, da se iskrico privlačnosti da vedno znova ponovno obuditi.

Top 10 stvari, ki privlačijo moške:

 

1. Seksualna kemija

2. Nasmeh

3. Prijaznost

4. Smisel za humor

5. Videz in postava

6. Oči

7. Inteligenca

8. Komunikacijske sposobnosti

9. Zobje in ustnice

10. Lasje

Top 10 stvari, ki privlačijo ženske:

 

1. Prijaznost

2. Smisel za humor

3. Komunikacijske sposobnosti

4. Seksualna privlačnost

5. Inteligenca

6. Nasmeh

7. Zmožnost prisluhniti

8. Denar in moč

9. Videz in postava

10. Oči

Tudi moški se radi pogovarjajo

 

Raziskava je prepričljivo ovrgla nekatere stereotipe in eden izmed njih je tudi ta, da se moški neradi pogovarjajo o težavah v razmerju. Tako med moškimi kot tudi med ženskami je namreč prevladalo večinsko mnenje, da je v razmerju komunikacija ključnega pomena tako za reševanje tekočih težav kot tudi za obujanje privlačnosti in seksualne kemije. Komunikacija naj bi se po mnenju vprašancev z leti razmerja le še izboljševala.

Ključnega pomena sta prijaznost in seksualna privlačnost

 

Zanimivost, ki jo je raziskava odkrila, je ta, da obstajajo nekatere karakteristike, ki so privlačne tako moškim kot tudi ženskam. Rezultati so pokazali, da oba spola privlači prijaznost, smisel za humor, nasmeh in seksualna kemija. Še posebej ob prvem stiku.

 

- Seksualna kemija je bila več kot polovici moškim najpomembnejši faktor začetne privlačnosti (68,4 odstotkov).

-  Za ženske je bila prijaznost eden najpomembnejših faktorjev začetne privlačnosti (85,4 odstotkov).

-  Ena izmed sedmih žensk verjame, da lahko neko razmerje traja celo življenje zgolj na podlagi seksualni privlačnosti. 

Ženskam je pomemben tudi partnerjev denar

 

Za ženske sta glede privlačnosti opazno bolj izpostavljena sledeča faktorja: partnerjev denar in njegove ambicije. Sodeč po raziskavi, pomanjkanje denarja ženskam zmanjša privlačnost do moškega, prav tako pa je ubijalec privlačnosti tudi to, kadar partner skozi leta razmerja izgubi svoje ambicije. Torej večina respondentk (80 odstotkov) pri privlačnosti do partnerja daje prednost tudi njegovi ambicioznosti in zglednemu finančnemu stanju.

Seks je zelo pomemben

 

Velika večina respondentov verjame, da je seksualni del zveze zelo pomemben tako na začetku kot tudi čez čas. Od vseh vprašanih kar 80 odstotkov verjame, da je seksualna privlačnost nujna za zaljubljenost in za kar 88 odstotkov vprašanih je seksualna privlačnost nujna za uspešen zakon. Bolj kot ženske pa so moški odgovarjali, da je seksualna privlačnost tista, ki zvezo ohranja živahno še v nadaljnjih letih.Ocena 5.00 (1 gl.)
Vaša ocena: 

Zadnja sporočila v forumu

Mare92 16. apr 2020 Za prehiter orgazem je možnih več vzrokov. Lahko je psihološke narave, lahko je kakšna bolezen v ozadju, lahko je...
Kontrola orgazma
kmgslo 13. avg 2018 Zdaj če se gre za to, da lahko sam določiš kdaj ti pride, obstaja ena prav posebna snov. Imenuje se Dapoksetin, po...
Kontrola orgazma
Godbenik 18. nov 2017 Pozdrav! Sem poročen moški, star 40let. Po tej poti iščem podobno misleco žensko, za izpolnitev fantazij. Diskretno...
Žensko za obisk swinger kluba

Anketa

ANKETA

To spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.


Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate z uporabo piškotkov

Razumem Nočem piškotkov

O piškotkih >>
Žal nam je, da nas zapuščate


Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne
Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.

Nazaj na spletno stran