18 letnik umrl zaradi zdravil, naročenih prek interneta

26.01.2012 | Sara Bürmen

Nadarjeni dijak je tragično umrl zaradi zdravil, ki jih je naročil prek spleta.


zdravila preko interneta

Spopadal se je z depresijo

Komaj 18-letni Nathan Lightfood, uspešen dijak, je umrl zaradi zdravil, ki jih je naročil prek interneta, v upanju, da se bo z njimi lažje soočil s študijskim stresom in depresijo. Žalosten je že vzrok, zaradi katerega je Nathan razmišljal o rešitvi v obliki tablet, saj raziskave kažejo, da je pod stresom vse več mladih, celo osnovnošolcev.


Nathan, dijak srednje šole Alleyne’s High School iz angleškega mesta Stone v regiji Staffordshire, pa se je odločil, da bo svoje živce skušal umiriti s pomočjo t.i. antihistaminikov. Te tablete, ki se sicer uporabljajo za zniževanje telesne temperature, zdravljenje alergij, lajšanje potovalne slabosti in včasih za zdravljenje nespečnosti, pa so bile zanj usodne.

Je šlo za samomor ali nevarne tablete?

Nathan je umrl le pet mesecev za tem, ko so pri njem določili diagnozo depresija in anksioznost, motnjo živčne napetosti. Njegovo smrt naj bi povzročilo predoziranje s tabletami, ki jih je dobil od sumljivega, neimenovanega, ameriškega podjetja.


Še vedno pa ni jasno ali je vzrok v predoziranju, smrt bi v tem primeru lahko povzročila tudi prevelika, in s tem nevarna, količina katerih koli drugih tablet ali pa gre za tablete, ki so nevarne že same po sebi. Detektiv Dan Ison je dejal, da niso uspeli analizirati, koliko tablet je Nathan zaužil in ali bi lahko šlo za samomor ali za nesrečno zastrupitev.


Nathan se je pred smrtjo enkrat namreč že predoziral, v mesecu aprilu, ko je zaužil kombinacijo ogromnih količin alkohola in paracetomola, zdravila, ki znižuje bolečine pri prehladu in gripi. Ker pa vseeno obstaja sum, da je podjetje Nathanu prodalo oporečne in nelegalne tablete, so se aktivno lotili iskanja njegove identitete.


Tagi

        

Brez ocene
Vaša ocena: 

Zadnja sporočila v forumu

Mare92 16. apr 2020 Za prehiter orgazem je možnih več vzrokov. Lahko je psihološke narave, lahko je kakšna bolezen v ozadju, lahko je...
Kontrola orgazma
kmgslo 13. avg 2018 Zdaj če se gre za to, da lahko sam določiš kdaj ti pride, obstaja ena prav posebna snov. Imenuje se Dapoksetin, po...
Kontrola orgazma
Godbenik 18. nov 2017 Pozdrav! Sem poročen moški, star 40let. Po tej poti iščem podobno misleco žensko, za izpolnitev fantazij. Diskretno...
Žensko za obisk swinger kluba

Anketa

ANKETA

To spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.


Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate z uporabo piškotkov

Razumem Nočem piškotkov

O piškotkih >>
Žal nam je, da nas zapuščate


Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne
Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.

Nazaj na spletno stran