Bizarno: Noseča najstnica se oglaša kot osel!

22.02.2012 | S.B.

Najstnica z redko boleznijo je bila šokirana, ko je med nosečnostjo na enkrat začela spuščati oslovske glasove.Najstnica spušča oslovske glasove.

Od nosečnosti dalje se oglaša kot osel

18-letna Cody Hagel ima že od 14. leta redko bolezen, imenovano Tourette sindrom, zaradi katere jo pestijo nenadni krči. V enem dnevu tako doživi kar 10 do 20 tikov v nogah, nenadnih mišičnih trzljajev, še nikoli pa te trzljaji niso bili verbalni.


Vse odkar je noseča, pa je Cody, ki je sedaj v petem mesecu, svojo družino že nekajkrat šokirala s spuščanjem oslovskih glasov, ki jih izpusti tudi po 30-krat dnevno. Svašta. Znanstveniki njen primer pojasnjujejo z dejstvom, da Tourette sindrom med nosečnostjo na nek način mutira in povzroča nenavadno delovanje telesa, ki pa ga ne razumejo niti zdravniki.

Za oslovske glasove kriva nosečnost?

 


Cody, ki s staršema živi v Severni Dakoti, je prepričana, da je njen sindrom oslovsko oglašanje povzročil zato, ker imajo na domači kmetiji dva osla. Meni, da je bližina oslov Oliverja in Rachel kriva za to, da je zaradi bolezni začela oponašati prav njune glasove.


Najstnica je sicer prepričana, da so za spuščanje oslovskih glasov krivi njeni nosečniški hormoni, ki so njeno bolezen poslabšali na precej bizaren in redek način. Vseeno pa zdravstvena stroka poroča o tem, da so tudi pri nekaterih drugih bolnikih s Tourette sindromom opazili ne le mišične krče, ampak tudi glasovne, med njimi oponašanje laježa in ponavljanje nekaterih fraz.

Soočanje s Tourette sindromom

 


Cody pojasnjuje, da je imela zaradi bolezni v šoli kar nekaj težav, saj je drugi najstniki niso sprejemali in razumeli, nekaj pa jih je naravnost vprašalo, kaj je narobe z njo.


Tudi Cody ne razume povsem svojih simptomov, ter pravi, da je to bolezen drugim ljudem težko opisati, želi pa si več razumevanja s strani drugih.


Tagi


Ocena 5.00 (2 gl.)
Vaša ocena: 

Zadnja sporočila v forumu

kmgslo 20. jul 2020 Nič takega v današnjem času. Je vse bolj odprto, nimamo več toliko, da bi ga zapravljali. Vsi hitimo in posledice se...
odprta zveza
Mare92 16. apr 2020 Za prehiter orgazem je možnih več vzrokov. Lahko je psihološke narave, lahko je kakšna bolezen v ozadju, lahko je...
Kontrola orgazma
kmgslo 13. avg 2018 Zdaj če se gre za to, da lahko sam določiš kdaj ti pride, obstaja ena prav posebna snov. Imenuje se Dapoksetin, po...
Kontrola orgazma

Anketa

ANKETA

To spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.


Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate z uporabo piškotkov

Razumem Nočem piškotkov

O piškotkih >>
Žal nam je, da nas zapuščate


Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne
Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.

Nazaj na spletno stran