Kako varno analno seksati?

25.06.2009 | Tanja Foršek

Preberite si, kako se lotiti analnega seksa, da pride do čim manj neželenih zapletov..

 

Analni seks je lahko velik užitek, a previdnost ni nikoli odveč. (jlp)

Analni seks je lahko velik užitek, a previdnost ni nikoli odveč. (jlp)

 

Analni spolni odnosi že zdavnaj niso več tabu in redkost: prakticira jih kar četrtina spolno aktivnih žensk in istospolno usmerjeni moški (4 -13 % vseh moških). Seveda pa se tudi pri takšni obliki spolnega odnosa lahko nalezemo spolno prenosljivih bolezni, kot so: anogenitalne bradavice - kondilomi, vnetje danke - klamidijski proktitis in rektalna gonoreja, ventje kože zadnjika zaradi okužbe s herpes simpleks virusom, glivične okužbe kože zadnjika in zadnikovega kanala, zato moramo biti še posebej pozorni na ustrezno zaščito!

 

Tudi med analnim seksom se lahko okužite s spolno prenosljivimi boleznimi (jlp)

Tudi med analnim seksom se lahko okužite s spolno prenosljivimi boleznimi (jlp)

Kako imeti varen analni spolni odnos?

 

Velik pomen ima tu predigra, saj predstavlja riziko za okužbo s spolno prenosljivimi boleznimi. Zato moramo biti zelo previdni že pri poljubljanju in slinjenju zadnjika ter drgnjenju penisa, saj se tako nanese predsemenska tekočina ob vhodu v zadnjik. Ti izločki se lahko prenesejo tudi v danko ob penetraciji s kondomom zaščitenega penisa.

 

S prstom zato nanesemo lubrikant v zadnjikov kanal in nežno zmasiramo. Za to niso priporočljive običajne kreme ali olja, ker lahko povzročijo prepustnost kondoma. Najboljša je uporaba lubrikanta na vodni osnovi (npr. K-Y mazilo).

 

Pri analnem seksu uporabite kondom, še posebej, če sledi vaginalni seks. (jlp)

Pri analnem seksu uporabite kondom, še posebej, če sledi vaginalni seks. (jlp)

Ali se spolno prenosljive bolezni lahko pozdravijo?

 

Večina, da. Prej, ko se odkrijejo, lažje jih pozdravimo. Pri drugih, kot je recimo okužba s HIV pa pravočasno zdravljenje podaljša preživetje, odloži bolezen, zmanjša možnost prenosa bolezni in izboljša kvaliteto življenja.

Ali lahko pride tudi do drugih zapletov?

 

Lahko. Po analnem seksu lahko opazite madeže krvi. Ti običajno nastanejo zaradi draženja notranjih hemoroidov, možno pa je tudi, da je nastala ranica. Če pride do rane, se med odvajanjem blata pojavi bolečina. V kolikor bolečin po odvajanju ni, ste lahko mirni. Le malo verjetno pa je, da bi pri nežnem analnem spolnem odnosu prišlo do pretrganja mišice zapiralke. Vsekakor pa ni odveč opozorilo, da se analnega seksa vendarle lotevajte izredno počasi, nežno in z veliko količino lubrikanta. Če partnerko preveč boli, raje prenehajte in poskusite znova šele, ko bo tudi psihično na to pripravljena.

 

Analni seks lahko povzroči manjše ali večje ranice. Ob močnih krvavitvah obiščite zdravnika. (jlp)

Analni seks lahko povzroči manjše ali večje ranice. Ob močnih krvavitvah obiščite zdravnika. (jlp)

Kam se lahko obrnemo po pomoč?Če opazite kakršnekoli spremembe v okolici zadnjika, v njegovem kanalu, na glavici moškega spolnega uda, na mošnji, notranji strani stegen, na sramnih ustnicah, v nožnici ali v ustni votlini. Nemudoma obiščite svojega zdravnika, ki vam bo napisal napotnico za Dermatovenerološko kliniko na Zaloški 2 v Ljubljani (telefonska številka je 01 522 28 82), kjer opravljajo testiranja za spolno prenosljive bolezni. Ta so tudi nujna za vse tiste moške, ki prakticirajo istospolen seks ali za moške in ženske, ki niso spolno aktivni samo z enim partnerjem.Ocena 4.85 (32 gl.)
Vaša ocena: 

Zadnja sporočila v forumu

Mare92 16. apr 2020 Za prehiter orgazem je možnih več vzrokov. Lahko je psihološke narave, lahko je kakšna bolezen v ozadju, lahko je...
Kontrola orgazma
kmgslo 13. avg 2018 Zdaj če se gre za to, da lahko sam določiš kdaj ti pride, obstaja ena prav posebna snov. Imenuje se Dapoksetin, po...
Kontrola orgazma
Godbenik 18. nov 2017 Pozdrav! Sem poročen moški, star 40let. Po tej poti iščem podobno misleco žensko, za izpolnitev fantazij. Diskretno...
Žensko za obisk swinger kluba

Anketa

ANKETA

To spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.


Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate z uporabo piškotkov

Razumem Nočem piškotkov

O piškotkih >>
Žal nam je, da nas zapuščate


Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne
Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.

Nazaj na spletno stran