V otroških zdravilih našli aluminij, ki poškoduje možgane

3.02.2012 | Sara Bürmen

Nedavne raziskave so se dokopale do šokantnega odkritja, da številna zdravila za otroke vsebujejo nevarne količine aluminija.Kancerogene snovi v zdravilih

V določenih zdravilih za otroke so našli nevarne količine aluminija in problematičnih petrokemikalij, ki jih sicer dodajajo tudi v kozmetiko in deodorante. Slednje niso le moteče, saj velikokrat dražijo dihala in kožo, ampak so lahko zelo nevarne, zajemajo pa mdr. petrolej, to je derivat nafte, antifriz, ki se sicer uporablja kot čistilna tekočina proti zmrzovanju vetrobranskega stekla, ter amonijak.


Vse od teh snovi veljajo za potencialno rakotvorne, nekatere lahko povzročijo tudi epilepsijo, demenco, duševne motnje, poslabšanje spomina itd. Prav te snovi pa so v zadnjem času na žalost zasledili tudi v določenih otroških zdravilih - točen seznam zdravil (še) ni na voljo - v katerih so bile uporabljene kot barvila.

Nevarne tudi sladkarije in sirupi


Aluminij je lahko nevaren že v skrajno majhnih koncentracijah in lahko povzroči strjevanje krvi in potencijalno vodi v razvoj Alzheimerjeve bolezni.
Najhujše pa je to, da so z barvili, ki vsebujejo aluminij, prekrite tudi marsikatere kapsule za otroke, ki seveda ne morejo vedeti, da izbira med rumenimi, zelenimi ali rdečimi 'bombončki', ni zabavna, ampak da dejansko izbirajo to, kateri strup bodo zaužili.

Aluminijeva barvila pa se ne uporabljajo le v otroških tabletah, prav te so navadno najbolj pisane, ampak tudi v hrani, kozmetiki, sladkarijah, sirupih itd. Podatki kažejo na to, da se je v ZDA od leta 2000 dalje pri pridelavi omenjenih izdelkov uporabilo kar 55 odstotkov aluminija več kot v prejšnjih letih.

Evropski standardi strožji kot ameriški


Podobno kot pri kozmetičnih proizvodih, tudi za prehranske izdelke in zdravila velja, da so v Evropi podvržena strožjim pregledom kot v ZDA.
V zadnjih mesecih pa so ameriška podjetja, ki poslujejo tudi v Evropi, dobila stroga navodila, da morajo namesto strupenih barvil začeti uporabljati naravne nadomestke.Ocena 1.00 (1 gl.)
Vaša ocena: 

Zadnja sporočila v forumu

kmgslo 20. jul 2020 Nič takega v današnjem času. Je vse bolj odprto, nimamo več toliko, da bi ga zapravljali. Vsi hitimo in posledice se...
odprta zveza
Mare92 16. apr 2020 Za prehiter orgazem je možnih več vzrokov. Lahko je psihološke narave, lahko je kakšna bolezen v ozadju, lahko je...
Kontrola orgazma
kmgslo 13. avg 2018 Zdaj če se gre za to, da lahko sam določiš kdaj ti pride, obstaja ena prav posebna snov. Imenuje se Dapoksetin, po...
Kontrola orgazma

Anketa

ANKETA

To spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.


Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate z uporabo piškotkov

Razumem Nočem piškotkov

O piškotkih >>
Žal nam je, da nas zapuščate


Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne
Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.

Nazaj na spletno stran