Zdravniki trdili, da je nevrotična, v resnici pa umira za rakom

30.01.2012 | S.B.

Britanske medije je šokirala resnična zgodba 48-letnice, ki je kar osemnajst mesecev zaman hodila k zdravnikom.


Zdravniki ji niso verjeli

Ruth McDonagh je kar leto in pol redno obiskovala zdravnike, saj jim je skušala dopovedati, da ima najverjetneje raka na črevesju, vendar je niso poslušali. Ruth se je namreč dobro poučila o simptomih te bolezni, katere je prepoznala tudi pri sebi, in so med drugim: krvavenje iz zadnjice, dolgotrajno bruhanje, bolečine v želodcu, nepojasnjeno hujšanje, bulice v zadnjiku ali na trebuhu, slabokrvnost id.


Kar 13-krat so Ruth zavrnili, ter ji priporočili, naj si preprosto pripravi kakšne obkladke, uživa v sproščujoči kadi in naj si kuha čim bolj raznoliko hrano. Najbrž so menili, da si vse skupaj le domišlja ali pa vsaj pretirava. Celo takrat, ko ni mogla več normalno jesti, so ji predpisali le zeliščno zdravilo, doktor pa je na datoteko zapisal, da je nevrotična.

Šokirani zdravniki spoznali, da je imela prav


Končno, po dolgih mesecih trpljenja, so Ruth ta mesec diagnosticirali raka na črevesju in zdravniki so osuplo spoznali, da je imela njihova, prav nič nevrotična, pacientka ves čas prav. Ob močno zapozneli diagnozi pa so Ruth sporočili žalostno novico, da se je tumorska tvorba že tako razširila, da ji najverjetneje ni več pomoči. Ker se je skoraj 10 centimetrski tumor že tako razširil v dno njene hrbtenice, ga je nemogoče zdraviti, Ruthino edino upanje pa je operacija.

S posegom bi tumor lahko odstranili iz hrbtenice, vendar pa pacientka, ki pravi, da se mora boriti že zaradi svojega 11-letnega sina Brandona, še vedno ni našla primernega kirurga. Vseeno pa so pred Ruth najverjetneje slabi časi, saj obstaja velika verjetnost, da operativnega posega sploh ne bo preživela. Tudi če bi ga, pa se po posegu lahko pojavijo potencialno smrtno nevarne komplikacije, kot so npr.: krvavenje iz črevesja, tromboza, pljučnica, paraliza telesa itd.

Zdravniki so se ji izneverili


Uradnica iz Severnega Londona je razkrila, da je nad takšnim, zapoznelim delovanjem medicinskega ukrepanja, močno razočarana. Če bi zdravniki resneje jemali njena tarnanja, saj je kar naprej trpela za močno bolečino in ni mogla jesti, bi jo lahko pravočasno začeli zdraviti. Namesto tega pa so ji dajali le zelo banalne nasvete, kot je ta, naj pije dovolj tekočine in počiva.


Najbolj šokantno in težko razumljivo pa je dejstvo, da so jo na prve konkretnejše preglede poslali že junija 2009, kjer je rentgensko slikanje tudi pokazalo, da ima Ruth v trebuhu številne izbokline, vendar se kljub temu niso odločili za nadaljnje raziskave ali zdravljenje.


Čeprav hudo bolna, je Ruth odločena, da se bo borila in vsaj skušala rešiti svoje življenje. Tako je povsem sama vzpostavila spletno stran www.helpruthie.co.uk, preko katere zbira dobrodelne prispevke za operacijo in išče potencialnega kirurga, ki bi jo lahko operiral.

Zakaj je niso pravočasno zdravili?

Čeprav je zgodba srce parajoča in je resen opomin na to, da usodna napaka lahko odloča o življenju in smrti, pa Ruth McDonagh ni edina, ki so ji raka na črevesju diagnosticirali prepozno.


Pri kar 85% pacientov naj bi to vrsto raka odkrili šele v napredni fazi, ko so za ozdravitev zelo majhne možnosti, vzrok pa je v tem, da so simptomi precej podobni hemeroidom, nekateri simptomi pa spominjajo na druge, precej manj nevarne, črevesne in želodčne težave.


Tagi


Ocena 5.00 (1 gl.)
Vaša ocena: 

Zadnja sporočila v forumu

kmgslo 13. avg 2018 Zdaj če se gre za to, da lahko sam določiš kdaj ti pride, obstaja ena prav posebna snov. Imenuje se Dapoksetin, po...
Kontrola orgazma
Godbenik 18. nov 2017 Pozdrav! Sem poročen moški, star 40let. Po tej poti iščem podobno misleco žensko, za izpolnitev fantazij. Diskretno...
Žensko za obisk swinger kluba
Topgun45 16. nov 2016 http://nowyporntutaj.com/vid1249.html
Izliv pri ženskem orgazmu

Anketa

ANKETA

To spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.


Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate z uporabo piškotkov

Razumem Nočem piškotkov

O piškotkih >>
Žal nam je, da nas zapuščate


Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne
Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.

Nazaj na spletno stran