Mag. Uršula Reš Muravec, dr. med.

Mag. Uršula Reš Muravec

Mag, dr. med.

Diplomirala sem leta 1995 na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Po pripravništvu sem opravila specializacijo iz ginekologije in porodništva. V tem času sem zagovarjala magistrsko nalogo s področja moške neplodnosti. Zaposlena sem v Bolnici Postojna in Zdravstvenem zavodu Dravlje v Ljubljani. med študijem in ob delu sem se izobraževala v Chicagu, Londonu, na Dunaju in v Berlinu.

Moje delo je zelo pestro in zavzma delo na oddelku za ginekologijo in patološko nosečnost, ultrazvočno diagnostiko, delo v operacijski dvorani, v porodnem bloku in ambulantno delo. Nekoliko bolj poglobljeno se ukvarjam z diagnostiko in zdravljenjem neplodnosti in UZ diagnostiko v ginekologiji in porodništvu s pomočjo 3D/4D ultrazvoka.

Delo, ki ga opravljam imam rada, vedno znova me navdušuje, v njem najdem vedno nove izzive in navdihe.

Trenutno sem v vlogi pacientke in ginekologinje hkrati, ker pričakujem svojega tretjega otroka.

"Pomembno se mi zdi, da človek hitro in enostavno dobi informacijo, ki jo želi. Spletni način s pomočjo video predstavitve določene tematike je popolnoma nov način pridobivanja informacij- je zanimiv, enostaven in zelo reprezentativen.

V ginekologiji so nekatere teme bolj delikatne, bolniki jih redko vprašajo direktno v ambulanti, zato je tak način predstavitve dobrodošel.

Pri predstavitvi kontracepcije za vašo spletno stran sem uživala, všeč mi je bilo, ker smo metode lahko prikazali v živo. Ženska lahko na ta način dobi informacijo o različnih metodah že pred posvetom z zdravnikom. Tako je posvet z izbranim ginekologom bolj usmerjen, izbor skupen in najboljši.

Hvala, ker ste me povabili k sodelovanju."

Mag. Uršula Reš Muravec, dr. med.