Kako obuditi spolno življenje

24.10.2012 | Melita Kuhar Pucko

Strokovnjakinja za partnerske odnose in težave v spolnosti, Melita Kuhar Pucko, vam predstavlja nekaj načinov za popestritev monotone spolnosti

 

 (Photoxpress)

Z veseljem, namenom spremeniti in pregnati zatohlost ter z malo volje in energije. To je odgovor na naslovno tematiko današnjega pisanja. Dejstvo je, da skozi skupno časovno potovanje nekega para pride sčasoma do naveličanosti in rutine, ne ljubi se jima niti razmišljati o seksu kaj šele, da bi se potrudila, pa občasno vnesla kako novost ali spremembo.

Zdravilo proti dolgočasni rutini so - spremembe!

Spremembe vedno zahtevajo nek vložek. Vem, da se je veliko vas, ki bere tele vrstice zamislilo, kako se imajo sami s partnerko ali partnerjem med rjuhami in prepričana sem, da mnogi rahlo kimate, ker veste, da je vajino včasih verjetno precej živahno spolno življenje zamrlo. Hitimo skozi vsakodnevne probleme, logistične izzive prevoza otrok sem in tja, stres na delu nas hromi in morebiti niti doma ni prevelikega razumevanja, pa smo hitro na točki, ko postane seks povsem postranska stvar.

Trdim, da je zdrav in zadovoljujoč seks eden od poglavitnih temeljev kvalitetnega partnerskega odnosa, kar pomeni, da če par pozabi na seks ali se mu ne ljubi več ukvarjat eden z drugim, da posledično tudi njun odnos ni več poln in osrečujoč. Vem, da boste zmajevali z glavo, ker ne verjamete preveč, da ima seks tako pomembno vlogo v odnosu, a verjemite mi, da je spolnost tudi ena od oblike komunikacije in če to škripa, potem se je za zamisliti.

Dejsto je, da pari, ki ozavestijo, da imajo problem tudi na spolnem področju in imajo pogum, da pridejo na svetovanje, priznajo, da ko se je nehala začetna spolna privlačnost in »ko so polizali prvi med«, so se začele kazati razpoke tudi na drugih področjih partnerstva. Pač, vse kar živimo in delamo je povezano med seboj in ne moremo izključiti enega ali drugega področja, četudi mnogi licemerneži skušajo zmanjšati pomen seksa v partnerstvu in se izgovarjajo na to, da je še kaj bolj pomembnega od te primarne aktivnosti.

Kakorkoli, obudite svojo spolno dejavnost tako, da si vzamete več časa za sebe in svojega dragega ali drago, namensko poiščite priložnosti ali pa si jih načrtujta izven vseh rutinskih opravil, poglejta eden na drugega s porednostjo v očeh, privoščita si kopel, masažo, skupja pojdita v trgovino s spolnimi pripomočki, kjer imajo resnično ogromno igračk za odrasle in drugih artiklov, ki so vsi namenjeni zadovoljevanju spolne potrebe. Naj vaju ne bo sram pokazati ali povedati, kaj si želita drugače, kaj bi rada še poskusila, meje so le v glavah in v predsodkih, ki jih gojimo skozi vzgojo in pritiske okolja. Sprostita se, mislita eden na drugega s strastjo in željo ugajati, glejta in občudujta se, saj takšna kot sva, sta eden drugemu najlepša, ne iščita izgovorov in ne padajta na to, da je treba skriti kak kilogram ali celulit. Ko se človek prepusti strasti, ne razmišlja o ničemer več razen o tem, kako partnerju narediti užitek in ker je to obojestranska želja, bo tudi drugi partner udeležen v ognjemetu užitka, čustev in orgazmov.

Kar poskusite, ni težko, je pa potrebna volja! Skozi igranje v spolnosti lahko tudi vajin partnerski vsakodnevni odnos zraste v bolj kvalitetnega in trdnega. Poznam kar nekaj parov, ki so se odločili, da spremenijo rutino in obudijo svoje spolno razmerje na novo. Srečni in zadovoljni javljajo, da je res nekaj na tej investiciji v posteljno strast.


Več o zgoraj napisanem si lahko preberete tudi na Facebooku. Če bi radi kaj vprašali, lahko svoja vprašanja pošljete na: info(at)svetovalnica.si. Avtorica prispevka je socialna pedagoginja Melita Kuhar Pucko, ki vodi projekt Svetovalnica, www.svetovalnica.si, za srečanje se prosim predhodno naročite na tel.št. 031 44 86 90.Ocena 5.00 (1 gl.)
Vaša ocena: 

Zadnja sporočila v forumu

poznavalec  8. dec 2021 Povej mi, če še rabiš, ti dam kontakt bivše, ki res rada fuka...
IŠČEM SEX.........AMPAK KJE
poznavalec  8. dec 2021 Meni noro paše, ni pa vsaka za to. Sem imel eno, ki ga je raje v rit fasala kot kruha jedla, še danes me kdaj pokliče...
Analni seks
kmgslo 20. jul 2020 Nič takega v današnjem času. Je vse bolj odprto, nimamo več toliko, da bi ga zapravljali. Vsi hitimo in posledice se...
odprta zveza

Anketa

ANKETA