O ženski neodzivnosti

23.02.2012 | Melita Kuhar Pucko, strokovnjakinja za partnerske odnose in vzgojo otrok

Zakaj so ženske v spolnosti prevečkrat neodzivne? Ali jih kot takšne vidijo le moški ali pa so dejansko hladne in odbijajoče? Kako se same vidijo?

 Mnoge ženske se še vedno bojijo lastnega užitka (Photoxpress)

Potem pa na drugi strani trčimo ob predsodek, ki pravi, da tista, ki zna uživati v seksu in ki ve, kako streči umetnosti ljubljenja, je pa že kar kurba ali nimfomanka. To so seveda stereotipi, ki so bili tudi dolga stoletja podpihovani s strani cerkve, saj kot vemo, je Eva zapeljala Adama in od tedaj naprej ženska ni smela uživati v spolnosti, seks je bil namenjen zgolj reprodukciji, vse kar bi bilo več, kar bi nakazovalo užitek, je bilo potrebno zatreti ali pa pač zažgati na grmadi.

Danes je drugače

Na srečo so danes nekoliko drugačni časi, vseeno pa se ozaveščanje žensk v smislu uživanja v svoji spolnosti ni dosti spremenilo. V tehle modernih časih, ko seks prodaja in povsod najdemo razgaljena ženska telesa, pozabljamo, da so takšne reklame namenjene eni polovici populacije, torej praviloma moškim, ženske pa še vedno služijo kot orodje pri tem.

Kaj tiči za žensko neodzivnostjo?

Kaj lahko naredimo, da spremenimo žensko neodzivnost, hladnost, odbijajoč odnos do spolnosti? Za to fasado se običajno skrivajo strah, pretekle neprijetne izkušnje ali zlorabe, takšen odnos je marsikje tudi posledica vzgoje v smislu, da je seks nekaj umazanega, nekaj grešnega in da se v njem ne sme uživati. Določen del v tem nezaupanju do sproščene spolnosti pa dodajo tudi moški.
Kajti, moški so običajno tisti, ki ženski dajo njeno ogledalo ženskosti, poželjivosti, spolne privlačnosti. Obenem ji lahko s svojim odnosom priskutijo vse, kar je lepega vezano na spolnost in užitek. Torej, kako najti ravnovesje v tem krhkem biotopu ženske izvirne potrebe po seksu in tega, da se mora sramovati svoje potrebnosti.

Ne le moški potrebujejo spolno potešitev

Vedno trdim, da smo ženske enako potrebne spolne potešitve kot moški. Stereotipno se prikazuje, da naj bi moški na seks pomislil na vsake 6 sekund, ženska pa na 20. Torej nas loči le nekaj pičlih sekund pogostosti v takšnih mislih. Razlika je predvsem v vzgoji in tradiciji, saj za moškega je zveličavno, da je dober osvajalec in zna zadovoljiti žensko, le-ta pa naj bi hlinila svojo nezainteresiranost in šele ko bi zaupala, bi pokazala, kako si želi dobrega seksa.

Vendarle pa smo si različni

Govorim o dobrem seksu, ki zadovolji oba in ki obema daje občutek izpolnjenosti, norosti in želje po ponovitvah. Če gre za ujemanje, za dogovor in za spoštovanje medsebojno opredeljenih pravil, potem je takšna spolnost nenasitna in ženska bo še kako odzivna.
Drage moje, tudi na vas je velik del tega, da si priznate, da hočete in znate uživati v posteljnih veščinah, da si vzamete tisto, kar vam pripada in kar si želite. Ker smo ženske in moški pač drugačni, se je treba včasih tudi potrudit in povedat na glas svojemu moškemu ter mu pokazat, kaj vam paše, kaj si želite in kako. Zagotavljam, da se posledično ne bo več govorilo o ženski neodzivnosti temveč o tem, kako ženske uživamo v spolnosti.

V primeru, da se vam porajajo vprašanja, smo vam na voljo v naši Svetovalnici, kjer strokovnjakinja za partnerske odnose Melita Kuhar Pucko svetuje k bolj kakovostnemu skupnemu življenju in k bolj radostni spolnosti.
Vsa svoja vprašanja lahko pošljete na:
info@svetovalnica.si


Več tudi na Facebook/SvetovalnicaOcena 5.00 (1 gl.)
Vaša ocena: 

Zadnja sporočila v forumu

poznavalec  8. dec 2021 Povej mi, če še rabiš, ti dam kontakt bivše, ki res rada fuka...
IŠČEM SEX.........AMPAK KJE
poznavalec  8. dec 2021 Meni noro paše, ni pa vsaka za to. Sem imel eno, ki ga je raje v rit fasala kot kruha jedla, še danes me kdaj pokliče...
Analni seks
kmgslo 20. jul 2020 Nič takega v današnjem času. Je vse bolj odprto, nimamo več toliko, da bi ga zapravljali. Vsi hitimo in posledice se...
odprta zveza

Anketa

ANKETA