Spolna vzgoja - za odrasle!

13.03.2012 | Melita Kuhar Pucko, strokovnjakinja za partnerske odnose in vzgojo otrok

Brez odkrivanja tople vode vas želim opozoriti na nekatere stvari v spolnosti, ki jih odrasli pogosto zanemarjamo.

 


spolna vzgoja za odrasle

Tudi odrasli ne vedo vsega (Photoxpress)

Ja, vem, naslov je nekoliko čuden, češ kaj pa bom sedaj napisala o spolni vzgoji odraslih? Saj mi »veliki« že vse vemo. Verjemite, da to ni res. Pa ne da bom sedaj toplo vodo odkrivala in patentirala, bom vas le spomnila na nekatera dejstva in vsebine, katere bi vsakdo od nas lahko več prakticiral ali pa vsaj o tem razmišljal in se ozaveščal.

Za nas punce

Kdaj ste nazadnje izvajale Keglove vaje? Se pravi stiskale mišice medeničnega dna? Ali sploh veste, kako se to naredi in čemu bi to delale? Tiste, ki obiskujete kvaliteten pilates trening ali vas matra dober osebni trener, boste zagotovo vedele kako stisniti mišice medeničnega dne, ostale ste bile verjetno o tem poučene v porodnišnici, druge pa morebiti nikoli niste slišale o tem. Če ne drugega, se dajte pozanimati na spletu in začnite »trenirati« te majhne a močne mišice, pa te stiske nožnice koristno uporabite v času trajanja spolnega odnosa. Naredile boste čuda!

Za vas fante

Seveda, za vas so koristne Keglove vaje prav tako – podaljšajo erekcijo, lažje kontrolirate izliv in preprečujete vnetja prostate. Enostavno kajne?
Kako pa kaj komunikacija in seks? Če menite, da je seks nekaj, o čemer ni potrebno razpravljati ali o njem govoriti, se seveda motite. Predlagam vam, drage in dragi moji, da se tudi v času trajanja spolnega igranja, za katerega mimogrede upam, da ne traja le grozljivo kratkih nekaj minutk, nagajivo menita, kaj bi komu prijalo, da mu naredi partner, ali pa se iskreno pove in pokaže, kateri del »akcije« sledi v določenem trenutku.
Namreč, zakaj je to pomembno?

Pomanjkanje komunikacije med partnerjema

Vem za pare, ki so tiho kot dve ribici in se sploh ne menita kaj je bilo komu fajn, kaj si želita, da bi še izvedla, če ne drugega, kakšen nov položaj, preizkusila kakšno novo igračko za odrasle ali pa se le domenila, da drugič poskusita kaj novega, norega ali izzivalnega. In ti dve tihi ribici sčasoma postaneta odtujena partnerja, ki ne samo da se ne pogovarjata o izvedbi užitkov eden drugemu, temveč tudi počasi nehata kvalitetno komunicirati med seboj in rutina ter naveličanost postane pre-hitro njun spremljevalec v zvezi, ki ne more biti srečna in zadovoljujoča.

Poskusite osrečiti partnerico ali partnerja!

No, saj vem, da bo kdo od vas sedaj rekel, da menda se pa med seksom ja ne pogovarja, saj je treba delati in garati, da se zadovolji. Hja, koga pa? Kot sem že pisala v mojih preteklih prispevkih, vem za mnogo dam, ki jih njihovi dragi ne zadovoljijo, ker vse dobro in uživaško mine še preden se je začelo. Zveni znano?
Če se vsaj nekoliko več energije, strasti in volje vloži v odnos, ne samo spolni, verjemite, da se lahko iz partnerske veze naredi super razmerje, ki bo osrečevalo oba partnerja na vseh nivojih skupnega druženja.
Zadnji napotek za danes: sebe imejte toliko radi, da drugim delate s svojim ravnanjem veselje, ker bodo ti drugi s svojim povratnim vedenjem delali veselje in srečo tudi vam samim. Upam, da ni slišati preveč zakomplicirano? Spada napreč tudi v spolno vzgojo.


V primeru, da se vam porajajo vprašanja, smo vam na voljo v naši Svetovalnici , kjer strokovnjakinja za partnerske odnose Melita Kuhar Pucko svetuje k bolj kakovostnemu skupnemu življenju in k bolj radostni spolnosti.
Vsa svoja vprašanja lahko pošljete na: info@svetovalnica.si

Več tudi na Facebook/SvetovalnicaOcena 5.00 (2 gl.)
Vaša ocena: 

Zadnja sporočila v forumu

poznavalec  8. dec 2021 Povej mi, če še rabiš, ti dam kontakt bivše, ki res rada fuka...
IŠČEM SEX.........AMPAK KJE
poznavalec  8. dec 2021 Meni noro paše, ni pa vsaka za to. Sem imel eno, ki ga je raje v rit fasala kot kruha jedla, še danes me kdaj pokliče...
Analni seks
kmgslo 20. jul 2020 Nič takega v današnjem času. Je vse bolj odprto, nimamo več toliko, da bi ga zapravljali. Vsi hitimo in posledice se...
odprta zveza

Anketa

ANKETA